woensdag 13 juni 2018

Deep state

Goudverkoper Willem Middelkoop was ooit fotograaf, maar is daarna afgegleden naar de complotten. Alweer een flink aantal jaartjes geleden werd hij 9/11 Truther, zij het geen fanatieke.

Maar de gekte is blijkbaar nog altijd niet geweken, getuige zijn laatste boek Patronen van bedrog, waarin het jongste modewoord van de plotters deep state (kennelijk heeft de New World Order afgedaan) veelvuldig terugkeert. Deep state is de geheime elite die de financiële wereld, de wapen- en oliehandel en de politiek orkestreert. Altijd handig, zo'n imaginaire club die je nooit hoeft te duiden en werkelijk overal de schuld van kunt geven.

Barracuda heeft opvallend weinig achtergronden kunnen vinden over mede-auteur en 'vertaler' Tim Dollee, die kennelijk zelf rechtstreeks uit de deep state komt.

Disclaimer: Barracuda heeft het boek niet gelezen, maar dat hoeft ook eigenlijk niet meer, nu Kloptdatwel het werkje uitgebreid heeft gefileerd. Want het lijkt weer te gaan om slordig knip- en plakwerk van internet, liefst uit zijn context gelicht. Dan komen de valse vlaggen (Operation Northwood) en andere plotterklassiekers automatisch voorbij. Middelkoop en Dollee schrijven bijvoorbeeld doodleuk op dat ‘onomstotelijk wetenschappelijk bewijs’ voor de explosieven-theorie werd geleverd door een aantal hoogleraren bij 9/11. Als je dat nu nog serieus neemt, heb je wel erg lopen suffen.

Ook hebben Middelkoop en Dollee complete stukken tekst van GlobalResearch.ca en een artikel van Watergate muckraker Carl Bernstein geplagieerd. Ook kunnen de heren geen hoax van echt nieuws onderscheiden. Dat krijg je als je googelt, en niet nadenkt.

Gelukkig worden de schrijvers nog wel ergens serieus genomen. Maar dan toch vooral door WantToKnow, het blog voor bejaarde zweefkezen. In NRC werd het boek door Eric C. Hendriks volledig gekraakt, waarna Middelkoop de AVG wetgeving even negeerde.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam 
5 opmerkingen:

 1. Misschien nog wel het ergste is dat het boek werd uitgegeven door de Unsterdam University Press, waardoor het een zweem van authoriteit geeft.
  Een zichzelf respecterende universiteit, die zijn eigen geloofwaardigheid te grabbel grooit. Het is een treurige constatering.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sommige mensen zijn compleet de weg kwijt en kunnen die ook never nooit niet meer terugvinden. Zover van het paadje zijn ze...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Intussen bij de die volslagen mafkezen van Niburu:

  Daarnaast borrelt de vraag op wat het nu eigenlijk is dat Willem Middelkoop drijft om “een ongemakkelijke waarheid” bloot te leggen? Wat is zijn motief?
  De man is tenslotte zeer succesvol geweest in de financiële wereld en dan met name de goudhandel en is inmiddels miljonair.
  En wanneer dan ook nog een de zionisten onder het hoofdstuk complottheorieën worden geschaard door Middelkoop, dan gaan er echt alarmbellen rinkelen.
  Het plan voor de wereld zoals Middelkoop de New World Order noemt, zou terugvoeren naar Britse kolonisten zoals Cecil Rhodes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OT maar toch.
  Op de vraag naar de overdreven belangstelling van Kat voor pedo's het volgende:

  Uit de collegiale contacten met de buitenlandse diensten weten wij, dat de justitie/politie in Laos graag eens met Kat (en zijn toenmalige"vriendin") van gedachten zou wisselen over zijn diepgaande bemoeienissen met een bepaald weeshuis aldaar.
  De diensten in Ierland zijn hiervan inmiddels ook op de hoogte gesteld.

  Mooie zomer voor allen.

  BeantwoordenVerwijderen