maandag 2 juli 2018

Beerput

Waxinelichtjeswerper Erwin Lensink zit al enige tijd vast in de Van der Hoeven Kliniek voor klinische forensische psychiatrie. Daar leren patiënten met een tbs-maatregel of een civielrechtelijke maatregel hoe ze op een verantwoordelijke manier kunnen leven.

Of die behandeling veel heeft geholpen is nog maar de vraag, want Erwin lijkt weer in zijn oude patroon te zijn vervallen. Zijn maatje Nico van den Ham (met wie Lensink enkele jaren terug de Republikeinse Democratische Alliantie der Oranje Republikeinse Piraten heeft opgericht) mocht onlangs het hoger beroep tegen Lensink in Arnhem filmen en na de eerste paar minuten werd al duidelijk waarom: Lensink wilde de 'doofpotzaken' Demmink en Vaatstra - zijn twee grote obsessies - uitgebreid aan de orde stellen en begon enthousiast voor te lezen totdat de rechter ingreep: Lensink zat daar voor iets heel anders en daar 'moeten we het op enigerlei moment toch over gaan hebben.'

Het is maar goed dat Van den Ham er geen stukken uitgeknipt heeft, want nu weten we dan eindelijk (ook al is het moeilijk hoorbaar) waarvan Lensink wordt beschuldigd: het continu 112 bellen zonder noodzaak, fysieke mishandeling van zijn vader en belaging. De officier eiste zes maanden gevangenisstraf, met een proeftijd van vijf jaar, en er zijn ook nog contactverboden geëist.

Lensink beweerde dat hij vader geen veroordeling wil, maar voegde er gelijk aan toe dat hij 'het contact wil verbreken als ik veroordeeld word'. Kennelijk is deze kwestie ook weer niet zo simpel. Met de rest van de familie heeft Lensink al helemaal geen contact meer.

Zijn advocaat Plasman zat er als een zoutzak bij en vertelde, met een gezicht alsof hij er zelf niets van geloofde, dat cliënt meent dat zijn zaken ziet als onderdeel van een grote beerput. En dat zijn eigen zaken daaraan ondergeschikt zijn. Daarom wil Lensink vele tientallen getuigen horen. Plasman lijkt, getuige zijn formulering, al rekening te houden met een afwijzing.

Om de boel nog flink te verzieken, had Lensink nog maar weer eens de rechter gewraakt. Die gewoon onverstoorbaar verder ging. Uitspraak binnen twee weken. 

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam

2 opmerkingen:

 1. Ja heur, typisch Nicootje: als het hem niet bevalt moet iedereen voor rotte vis worden uitgemaakt. En maar lekker ijn Den Haag als een idioot tweede-kamerleden stalken...

  http://nicovandenham2.blogspot.com/2018/06/videoverslag-van-rechtszitting.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meer dan treurig om te zien. Zeker als je bedenkt dat Lensink zijn 'juridische zaken' met Micha Kat bespreekt. Kat durft zelf niet voor een rechter te verschijnen, dus probeert hij Erwin maar voor zijn karretje te spannen. Kat droomt al jaren van dergelijke verhoren, waarbij hij als samensteller van 'De Demmink doofpot' volop in de aandacht komt te staan als strijder tegen onrecht. Dat hij het leven van Erwin en anderen hiervoor kapot moet maken is slechts bijzaak voor deze beroepsoplichter. Onrecht interesseert hem namelijk echt totaal niet!

  Hopelijk gaat Erwin nog een keer inzien dat zijn persoonlijke zaken los staan van de onderwerpen die hij graag aan de kaak wil stellen en dat deze niet te vermengen zijn. Hoewel hij natuurlijk wel een mooi punt maakt over de mishandeling van de vriendin van Camiel, neemt dat natuurlijk niet weg dat hij zijn eigen acties ook gewoon zal moeten verantwoorden. Uiteindelijk kan George Soros er ook niets aan doen dat Erwin ruzie kreeg of iemand belaagd heeft. Wat dat betreft is het jammer dat Erwin zich zo op de gewenste getuigenverhoren richt en niet op het afhandelen van zijn eigen strafzaken en het verbeteren van zijn situatie. Dergelijke getuigenverhoren zijn op deze manier namelijk volledig kansloos en Kat maakt mooi gebruik van de emoties die dit bij Erwin zal losmaken om voornamelijk aandacht voor zichzelf te genereren.

  p.s. De websitebeheerder Ramon Walter, waar Erwin rond 1:09:10 in verband met de belagingszaak over spreekt, heeft in het verleden ook enkele filmpjes met Kat gemaakt. Als ik het goed begrijp waren zijn berichten volgens Erwin aanleiding om o.a. de werkgever van de belaagde persoon berichten te gaan sturen.

  #Complot #Uitlokking

  BeantwoordenVerwijderen