woensdag 18 juli 2018

Zilvervloot

Alweer niet gewonnen....de zilvervloot. De voorzieningenrechter had nog geen week nodig om de eis van Micha Kat aan het adres van oud-rechter Westenberg compleet van tafel te vegen.

Vanaf het moment dat Kat eerder dit jaar een piepklein succesje boekte met een tussenvonnis tegen Westenberg - waarbij de rechter niet wilde uitsluiten dat Kat door de affaire schade had geleden - droomde Kat zich al rijk. De Micha claim was minstens een miljoen waard en zijn volgers - althans wat daarvan is overbleven - moesten intekenen.

Zolang de rechter nog geen definitieve uitspraak heeft gedaan, meende Kat ook alvast een voorschot te kunnen claimen. Een voorschot dat trouwens met de dag kleiner werd.

Reden: Kat heeft heel hard geld nodig, want inkomsten zijn er nauwelijks meer. Zo werd Ferdy 'Loterijverlies' Roet, die hem nog wel een paar centen toestopte, een dezer dagen gearresteerd op verdenking van de verduistering van 2,5 miljoen euro. Beiden vonden elkaar omdat Kat en Roet een gezamenlijke vijand hebben: Telegraaf-journalist Bart Mos, die al heel snel in de smiezen had dat Roet zich aan het verrijken was met inleggeld van gedupeerden.

Kennelijk schatte Kat zijn kansen al niet te hoog in, want de voorzieningenrechter werd middels een video vooraf 'toegesproken' op een wijze waarvan diens advocaat Stapel terstond een hartverzakking moet hebben gekregen. De rechter wraken was kennelijk ook weer niet de bedoeling, want dan zouden de centjes nog langer op zich wachten.

Maar dat geld komt er niet en dat hadden Kat en zijn advocaat natuurlijk kunnen weten: een geldvordering in kort geding is 'alleen toewijsbaar als het bestaan van deze vordering voldoende zeker is.' En ten aanzien van Westenberg staat er nog helemaal niets vast. Ook is er volgens de rechtbank sprake van restitutierisico aangezien Kat een zwervend bestaan lijdt met een inkomen van honderden euro's per maand. Bij hoger beroep zouden die centen allang verdampt zijn.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam

8 opmerkingen:

 1. Nou lekker, mag het Katje 'even' 1711 euro gaan ophoesten (en snel een beetje!) Ook zijn vrolijke vriend van den Ham komt nog aan de beurt en die moet 9 Oktober voor de Rechtbank verschijnen. (Kijken of hij het dan nog aandurft om meneer de Rechter voor corrupteling/leugenaar/ect ect ect... uit te maken...)

  Het wordt een lange hete zomer...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hoger beroep gaat toch wel komen, dat is Micha's modus operandi. Niet omdat dan de kansen op een voorschot vergroot worden maar om een verhaal te blijven houden, om maar iets te zeuren te blijven hebben. Als het aan Micha ligt, ligt deze zaak over vijf jaar nog bij de Hoge Raad te sudderen. Micha's doemscenario is niet zozeer dat geld mislopen als wel alle bijkomende publiciteit mislopen. Hij weet toch wel dat het nog tijden gaat duren voordat er überhaupt sprake gaat zijn van een schadevergoeding. En als die al komt, gaat die vele malen kleiner zijn dat het bedrag waar Micha op hoopt.

  Voorwaarde is wel dat advocaatje Stapel het spelletje mee blijft spelen: grote kans dat hij voortijdig van Micha weer een mes in z'n rug krijgt omdat hij het in z'n hoofd haalt om commentaar te hebben op Micha's domme aanpak. We hebben in elk geval nog gegarandeerd een jaar vuurwerk in deze zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat nog eens extra pijnlijk voor Micha moet zijn, is dat argument over het restitutierisico. Micha voerde als argument aan dat hij armlastig is en daarom een voorschot wilde op een eventuele schadevergoeding.

  Die krijgt hij nu niet, juist omdat hij zo armlastig is en de rechter impliciet aanneemt dat het voorschot direct uitgegeven zal worden. Mocht de hele zaak door de Hoge Raad definitief de grond in worden geboord, zal Micha een eerder gegeven voorschot moeten terugbetalen aan Westenberg en dat wordt lastig als het hele voorschot in halveliterblikken Guinness is geïnvesteerd.

  Kortom, dat argument had Micha beter niet kunnen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kat (aanklager) heeft geen ongelimiteerde tijd en financiële resources heeft om te procederen in deze zaak tegen Westenberg (verweerder). In het verleden is duidelijk geworden dat Westenberg wel ongelimiteerde tijd en financiële resources, middels financiële middelen van de Staat - de belastingbetaler - om Kat middels een bodem procedure een schadevergoeding af te dwingen, die Kat financieel heeft geruïneerd. Het is dan ook ongehoord dat in dit stadium Westenberg een ongelimiteerde tijds periode wordt toegekend om `tegenbewijs' aan te leveren. De voorzieningen rechter dient na het afwijzen van het voorschot van 50.000,= in het KG van 18 Juli j.l. (KG ZA 18-394) tevens een harde tijds limiet te verordenen aan Westenberg voor het indienen van `tegenbewijs'. fair is fair.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen touw aan vast te knopen

   Verwijderen
  2. Ik begreep anders onlangs van Kat's blog (meer is het echt niet), dat zijn advocaat óók vanuit de staat word betaald. Dus hij heeft zeker de middelen en tijd om door te gaan. Alleen zijn persoonlijk onderhoud is lastig. Maar dan moet hij misschien gewoon eens een keer een baantje gaan zoeken. Ze hebben vast nog wel ergens een afwasser nodig die zwart werkt. En als hij zich gedraagt, moet dat zelfs door hem vol te houden zijn.

   Verwijderen
 5. Aiai: 1711 euro proceskosten voor Kat, exclusief zijn eigen advocaatkosten. Dat kan hij er vast niet bij hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen