zaterdag 28 juli 2018

Exit

Nu dan toch definitief om zeep geholpen: Zaplog. De eigenaar kondigde het einde een aantal dagen geleden aan omdat hij steeds meer claims kreeg voor geschonden auteursrecht.

Of het handjevol posters en reaguurders vooraf tijdig is ingelicht weet Barracuda niet: die keek al nauwelijks meer op het forum, dat hoofdzakelijk nog werd gevuld met gerecycelde artikelen van Martin Vrijland, Wanttoknow, Niburu en andere sites die een beetje plotterd toch wel had weten te vinden. Vermoedelijk zijn duizenden artikelen plotsklaps in een groot zwart gat verdwenen.

In 2017 was Zaplog na tal van technische problemen ook al eens op zwart gezet, maar na het lozen van een berg content mochten de Zappies weer verder. 

Zaplog begon ruim tien jaar geleden als sociale bijwagen van complotsite Zapruder, inmiddels ook al verdwenen, maar toch vooral als een alternatieve versie van Sanoma's NuJIJ, waar plotters steeds vaker werden weggeschopt als ze met het zoveelste 9/11 artikeltje kwamen aanzetten.De spuuglelijke layout bleef al die jaren bestaan.

Het verdwijnen van Zaplog is tekenend voor de malheur in plotterland: er staat zo langzamerhand niets meer overeind, en wat tegen beter weten in nog doorplottert doet dat steeds minder frequent of staat wegens financiële problemen op omvallen.

Een troost is dat plottertjes van hun laatste spaarcentjes het platform mogen overnemen. Barracuda ziet het alleen niet meer gebeuren. Werkelijk niemand schijnt zich druk te maken over het verdwijnen van Zaplog.
 
Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam

7 opmerkingen:

 1. Nog nog Niburu.co en het immer idiote ninefornews...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van één van hun tweets: Global warming is voornamelijk een kwestie van met terugwerkende kracht de aarde af te koelen. Ehhhh, zou dat niet Global COOLING zijn of weten ze nou écht niet waar ze het over hebben..????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, als je claimed dat de aarde 50 jaar geleden kouder was dan in werkelijkheid, dan is hij nu relatief warm. Ik denk dat ze daar op doelen.

   Verwijderen
  2. 'Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.'

   Nou dan heb je wel carriere gemaakt.

   Verwijderen
  3. Robin de Boer? Bedoel je die dolgedraaide gast die dacht dat hij oorspronkelijk van een andere planeet af kwam?

   https://www.youtube.com/watch?v=P_-XBbSfjWQ

   Verwijderen
  4. Oh nee, dat was Mafklapper Jeroen, net zo maf als Robinnetje...

   Verwijderen
 3. RIP

  (en laat het rusten, niets mis met een kritische houding maar alleen als je ook kritisch bent naar jezelf)

  BeantwoordenVerwijderen