zaterdag 10 november 2018

Kiekeboe

Het gaat financieel niet echt lekker met Wim Dankbaar. Die wacht met spanning op 12 december, wanneer het Hof gaat oordelen over 5 ton verbeurde dwangsommen, met beslaglegging. In de zaak Dankbaar heeft dezelfde wederpartij al eerder 200.000 euro afgenomen. 'Met alle gerechtelijke en advocaatkosten om mij te verdedigen, ben ik inmiddels mijn hele vermogen kwijt en moet ik nu een uitkering aanvragen.'

Over Marianne Vaatstra hoorde je Wim de laatste maanden toch al niet meer, mede door toedoen van nog lopende rechtszaken, maar ook een poging om snel nog even binnen te lopen op een heel nieuw project lijkt alweer mislukt.

Ergens vorig jaar raakte Wim ineens overtuigd van de onschuld van Willem Holleeder, die geen vlieg kwaad zou doen en ook onmogelijk allerlei liquidaties kon hebben gepleegd die aan hem worden toegeschreven. Dankbaar wilde daar een mooi boek van maken, maar kreeg Holleeder niet te spreken.

De werkelijke opdrachtgever van de liquidaties die door justitie zou worden afgeschermd (doofpot!) was naar Wim's stellige overtuiging Haico Endstra, de broer van de in 2004 geliquideerde bankier van de onderwereld Willem Endstra. En zo kwam Wim in contact met enkele figuren uit het criminele milieu die ook nog een appeltje hadden te schillen met de Endstra's.

Wim leek vooral gebrand op een vermeende bandopname die Haico in een behoorlijk slecht daglicht stelt. Op de bewuste tape, gestolen uit een woning in Spanje, zou te horen zijn hoe de Endstra's zich 'kapot lachten' over hoe de in 2003 geliquideerde Bertus Luske nog geluiden maakte als 'een zwijn in een slachthuis'.

Aanvankelijk was het de bedoeling om die tapes aan Endstra te verkopen (netjes uitgedrukt) voor pakweg 2,2 miljoen euro, waarvan Dankbaar ook zijn deel zou krijgen. Dat is allemaal niet gelukt. Vergeefs heeft Dankbaar geprobeerd om die opnames los te peuteren bij eigenaar Nico Visser, boezemvriend van de eveneens geliquideerde crimineel Sam Klepper, maar die was enkele maanden terug helemaal klaar met Dankbaar, aangezien die alles te pas en te onpas op zijn site smijt. Tot op heden heeft Wim ook aan dit avontuur geld verloren. Reis en verblijf Spanje (2500 euro) leverden niks op.

Dat was de afgelopen maanden allemaal na te lezen in mailwisselingen die Dankbaar vaak maar enkele uren op zijn site zette. Eerdere publicaties met allerlei schampschoten aan het adres van Haico Endstra werden op verzoek van 'vrienden' weggehaald.

Zo ongeduldig was Dankbaar dat hij de advocaat van Endstra maar vast aanschreef met de beschuldiging dat diens cliënt ook de moord op vastgoedhandelaar Bertus Luske op zijn geweten zou hebben. 'Haico, klaag je me dan even aan wegens smaad en laster? Smerige moordachtige crimineel!', schreef Wim. Luttele uren later was het kiekeboeberichtje alweer verdwenen.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam  

7 opmerkingen:

 1. Arme Dankbaar... De haaien zagen een prooi met dat zogenaamde bandje vrees ik voor hem. Hij lijkt er nog goed mee weg te komen..
  Karma is a bitch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De manier waarop Wim de afgelopen maanden berichtjes plaatst en dan na een paar dagen weer weghaalt, is inderdaad intrigerend.

   Bij sommige van zijn berichten komt de vraag bij me op hoe lang het zal duren voor we horen dat publicist W.D. het slachtoffer is geworden van een liquidatiepoging. Wat dat betreft zijn deze berichten alvast wat dapperder dan de manier waarop hij de Vaatstra's jarenlang heeft geterroriseerd.

   En hij houdt er ook niet mee op. Na een paar oprispingen over de Vaatstra zaak, aangemoedigd door de recente Pauw uitzending, plaatste hij gisteren weer een artikel over Nico Visser en Haico Endstra. https://rechtiskrom.wordpress.com/2018/11/15/ondertussen-bij-hendrik-jan-misdaadjournalist-nl/

   Verwijderen
 2. Toch, Wim Dankbaar die 'de Hells Angels stalkt en lastigvalt' klinkt een heel stuk aangenamer dan 'de moeder van een vermoorde tiener'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Citaatjes:

  'Eén ding moet je Dankbaar nageven: hij staat wel voor zijn principes. Hij is via de deurwaarder al ruim een half miljoen kwijtgeraakt. Hoeveel er nog over is van zijn vermogen is niet bekend, wel dat er meer dwangsommen waren verbeurd en dat daarom zijn faillissement is aangevraagd. Om dat te voorkomen heeft hij een bankgarantie moeten stellen van 114.000 euro.'

  Over Visser:

  'De laatste maanden heeft Dankbaar een ander doelwit: Haico Endstra. Die beticht hij van allerlei liquidaties, onder meer die van Bertus Luske. Ik was er nog even door getriggerd, omdat het leek of hij mailcontact had met een bekende en gevreesde crimineel, die hier ook mee te maken zou hebben. Als die mails inderdaad van die crimineel waren, was het nieuwswaardig geweest. Volgens zijn advocate was dat zeker niet het geval en is het allemaal onzin.'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, als aartsleugenaar Mrs. Heydebree van Nieboeboe.co er ook nog eens ermee gaat bemoeien zijn de raapjes natuurlijk al helemaal gaar >> http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13523:wie-is-er-nog-te-vertrouwen-binnen-de-alternatieve-media-update&catid=22:internet&Itemid=35

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wim kietelt een slapende draak. Wacht met spanning op het moment dat de draak er genoeg van heeft en uithaalt. En nee, die draak gaat geen Jehudi inschakelen - in die kringen doet men het buitengerechtelijk af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wim Dankbaar betaald voor deze zogenaamde mails. Alle mails zijn afkomstig van 1 ip adres. Ik kan het weten want ik heb me door die lul laten gebruiken. De genoemde personen weten van niks. Alles is geregiseerd en verzonnen door de heren Dankbaar en Mauritz. Beide rijp voor TBS, en ik ben bereid dit onder ede te verklaren. Inmiddels is er contact mijner zijds met een advocaat. Ook heb ik deze uitingen gemaild naar de advocaten van Dhr N V. M V en H E.
  Edwin

  BeantwoordenVerwijderen