zaterdag 24 november 2018

Deep behind

Micha Kat is zich aan het bedrinken 'deep behind'. Wint for your freedom, truth and happiness 'op alle fronten'. Inleggers Micha Claim krijgen uitgekeerd, kraaide de zelfbenoemde Complotdenker des Vaderlands.

Dat alles op basis van een uitspraak van de Hoge Raad die vrijdag heeft bepaald dat de gepensioneerde Haagse rechter Hans Westenberg en de Raad voor de Rechtspraak onrechtmatig gehandeld hebben tegenover advocaat Hugo Smit.

In 2004 werd Kat voor de rechter gedaagd door Westenberg, nadat diens integriteit in zijn boek Topadvocatuur en op zijn weblog - onder meer dankzij uitspraken van Smit die in het boek werden aangehaald - in twijfel was getrokken. De rechtbank oordeelde eind 2005 dat Kat met zijn publicaties niet onrechtmatig had gehandeld, en ook in hoger beroep ving de toenmalige vicepresident van de Haagse rechtbank bot. Sindsdien heeft Kat vergeefs geprobeerd de schade op Westenberg te verhalen.

Wel bedacht Kat een meesterlijk plan, waarmee hij ook zijn eigen heikele financiële positie in een klap zou kunnen verbeteren. Als zijn trouwe volgers nu eens geld zouden storten kregen ze dat bedrag driedubbel terug. Tot op heden is er nog geen cent binnen, en was Kat de lijst met contribuanten ook nog eens kwijtgeraakt.

Eerder dit jaar boekte Kat een succesje toen het Gerechtshof in 's-Hertogenbosch een tussenuitspraak in zijn voordeel had gedaan. Het beroep van Westenberg op verjaring werd afgewezen, evenals de stelling dat Kat helemaal geen schade geleden zou hebben. Wat nog niet wil zeggen dat Westenberg moet dokken. Laat staan een miljoen moet betalen, zoals Kat wil.

Advocaat Smit kreeg eerder in hetzelfde dossier slechts 10.000 euro toegewezen, terwijl hij 5 miljoen had geëist. De Hoge Raad heeft de zaak nu terugverwezen naar het Hof, dat de hoogte van de schade moet bepalen. Gelet op wat het Hof eerder oordeelde, liggen er geen miljoenen in het verschiet. Laat staan voor Micha Kat, al was het maar omdat die zijn vermeende reputatieschade geheel en al aan zichzelf te danken heeft.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam   

4 opmerkingen:

 1. Ik verwacht niet dat er veel op de Micha Claim is ingelegd: als het op geld aan komt, weten de plotters en hun aanhangers meestal donders goed wat de winkansen zijn.

  Desalniettemin, er is een kans dat Micha inderdaad een paar duizendjes aan schadeloosstelling krijgt. Het lijkt me heerlijk als hij dan alles weg moet geven aan de inleggers omdat de totale uitkeer hoger is dan de schamele inkomsten.

  Geintje natuurlijk: Micha keert niets uit, aan niemand. Alles is voor Bassie en de Micha Claim heeft nooit bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft dom dat hij steeds deeeeeeeeeeeeep behind enemy lines roept, terwijl hij in werkelijkheid op de vlucht is faaaaaaaaar away from enemy lines :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voortschrijdend inzicht: Raad voor de rechtspraak geeft fouten toe in zaak 'liegende rechter'. Zie hier: https://nos.nl/artikel/2261338-raad-voor-de-rechtspraak-geeft-fouten-toe-in-zaak-liegende-rechter.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wanneer pakken ze die ouwe gek op genaamd N v/d Ham vanwege opruiing en iedereen uitmaken voor stuk vuil (wat hij de Politie noemt)...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.