maandag 17 december 2018

Truth Convention

Het belooft een leerzame dag te worden in januari wanneer te Houten wederom de Truth Convention wordt gehouden: Emile Ratelband (49) gaat het hebben over dat de realiteit een illusie is, de beroemde hypnotiseur Rasti Rostelli komt ook, evenals de onvermijdelijke Johan Oldenkamp, en Evert Jan Beverwijk spreekt er over 'aliens en de gevallen engelen'.

De hamvraag is: wie komen hier in godsnaam op af? Dat zal organisator Frans Heslinga waarschijnlijk een zorg zijn. Hij is wellicht de enige in Nederland die aan complotdenkers een paar centen overhoudt.

Van hem zijn namelijk evenementen als 'Beyond Health', voor mensen die de reguliere geneeskunst niet meer vertrouwen en 'Young and Awake', een beurs speciaal voor jonge complotdenkers vanaf vijftien jaar. En niet te vergeten EFEC, de 'European Flat Earth Conference' in Amsterdam. Minimaal 30 euro per persoon kost de Truth Convention, een behoorlijk bedrag voor arme zweefkezen.

Enig talent kan Helsinga niet ontzegd worden. Vijf jaar economiedocent op het Hanze College in Zwolle, toen een eigen adviesbureau. Bleek goed in het bedenken van niche-tijdschriften.

Anton Teuben, ooit oprichter van het Nederlandse UFO-meldpunt, heeft hem omgeturnd. Niet dat hij in Ufo's gelooft. Want voor Ufo's moet je in een heelal geloven. En het heelal bestaat niet. Dus.

Helsinga wordt al enige tijd gedemoniseerd door Martin Vrijland, de complotdenker die andere complotdenkers zwartmaakt, omdat hij in armoede leeft. Vandaar Helsinga ogenschijnlijk een nieuwe PsyOp (psychologische operatie) tactiek heeft gelanceerd om elke vorm van kritisch nadenken te koppelen aan krankzinnige gedachten. Maar het zou ook nog gewoon een grote parodie kunnen zijn, waarover Helsinga stiekem in zijn vuistje lacht.

Ook Johan Oldenkamp heeft Helsinga ooit bestempeld als een 'desinformant', zo blijkt uit de cache van Google. Maar uiteraard is dat niet meer te vinden op de Pateo site van Johan. De ene dag ben je een desinformant, de andere dag je grootste vriend.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten