vrijdag 29 mei 2020

Jackpot

Ondanks een ANP berichtje waarin zelfs zijn naam niet werd genoemd, negeerden de reguliere media deze week het nieuws dat Micha Kat een overwinning heeft behaald op oud-rechter Westenberg, die uiteindelijk besloot om geen tegenbewijs te leveren in een jaren slepende zaak rond een vermeend telefoongesprek waarover Kat een eeuw geleden had bericht in een boek. Westenberg spande een kort geding aan dat het gerechtshof nu betitelt als 'onrechtmatig'. Het gevolg is dat Kat recht heeft op een schadevergoeding.

Eerder dit jaar kreeg advocaat Hugo Smit, die door Kat in het bewuste boek werd geciteerd, een schadevergoeding van ruim 1,4 miljoen euro (plus rente) toegewezen wegens smaad. Kat gaat nu voor de jackpot, laat Pieter Lakeman de schadestaat opmaken en wil minstens zoveel geld als Willem Oltmans, die jarenlang werd tegengewerkt door de Staat.

Want: 'DE STAAT OEFENDE 16 JAAR LANG TERREUR UIT OP MICHA MET COMPLEET VERVALSTE ‘STRAFZAKEN’, EEN DETENTIE VAN VIER MAANDEN VOORDAT EEN RECHTER IETS MOCHT ZEGGEN, ‘INHUREN’ MSM VOOR DEMONISERINGSCAMPAGNE, HET ‘WEGTOVEREN’ VAN VOOR MICHA GUNSTIGE UITSPRAKEN, HET INTIMIDEREN VAN ADVOCATEN, JAREN LANG POLITIE VOOR DE DEUR VAN MICHA’S WONING IN SCHIEDAM, DREIGING MET PSYCHIATRISERING, 30+ RANDOM ARRESTATIES, SAMENSPANNING MET NVJ OM BERUFSVERBOT TOT STAND TE BRENGEN, DNA-TERREUR DIE MICHA MOEST WEGHOUDEN UIT NEDERLAND'

De megalomane Kat droomt zelfs al van een Hans Westenberg Stichting, met 'kantoren en medewerkers' in een strijd tegen de criminele rechters.

Gaat hem allemaal niet worden; de hoogte van de schadevergoeding is in deze uitspraak niet bepaald en daarvoor moet een aparte procedure komen. Daar kan Westenberg weer verweer tegen voeren, met hoger beroep en cassatie als mogelijkheden (overigens wordt de schade door de staat betaald).

Probleem nummer twee is dat Kat, anders dan Smit, moeilijk de schade kan aantonen. Los van het feit dat Kat de bovengenoemde rampspoeden grotendeels over zichzelf heeft afgeroepen, hebben ze niets met Westenberg te maken, maar op zijn best met Kats jarenlange obsessie voor Joris Demmink.

Het bewuste boek ‘Topadvocatuur. In de keuken van de civiele rechtspraktijk’ verscheen trouwens in 2004, in een tijd dat Kat nog voor serieuze media schreef. Die haakten pas af toen Kat rond 2008 begon te radicaliseren op zijn site Klokkenluideronline. 

2 opmerkingen:

  1. Bovendien ligt er nog executoriaal derdenbeslag op de vordering van Kat op Westenberg, die de hoogte van enige te verwachten schadevergoeding ruimschoots overstijgt. Ik heb dus toch maar besloten niet te investeren in de Micha-claim...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je vergeet er nog bij te vermelden dat ALS Micha Kat dan misschien een grijpstuiver krijgt toegewezen, er gelijk een deurwaarder op zijn stoep staat om daar direct weer beslag op te leggen als gevolg van eerdere veroordelingen aan het adres van Kat. Dus de zilvervloot is al gezonken voordat die Ierland überhaupt heeft bereikt!

    BeantwoordenVerwijderen