vrijdag 7 augustus 2020

Rare hobby's

Lange Frans en zijn rare hobby's, dat lijkt een treffende samenvatting van de video waarin de rapper met zijn de 'grote verzetsstrijder' (diens eigen woorden) Janet Ossebaard over plotterkoetjes en -kalfjes praat. De twee kennen elkaar van een 'graancirkeltripje' naar Zuid Engeland. Dat zegt eigenlijk al genoeg.

Er was de nodige ophef rond deze videopodcast omdat beiden fantaseren over een aanslag op premier Rutte. "Wat moeten we doen, die man doodschieten? Ik ga het niet doen, want ik wil graag mijn karma schoon houden. Maar dat betekent wel dat we hulp nodig hebben." Lange Frans reageert: "Ik kan goed schieten, het is niet dat ik zou missen."

De onderwerpen zijn serieus, de toon is losjes, maar het is zelfs voor insiders niet makkelijk te volgen. Beiden refereren voortdurend aan allerlei informatie die ze op internet zijn tegengekomen, vaak zonder nadere uitleg, al geeft dat de zwakte treffend weer: Ossebaard is meer verzamelaar en verspreider dan een originele denker: en een allesvreter ook bovendien: van chemtrails tot de cabal, die al na twintig minuten voorbij komt, ze knoopt alles aan elkaar. Nergens in het interview wordt Ossebaard door Lange Frans uitgedaagd. Nergens een kritische tegenvraag gesteld.

Een mooi voorbeeld is de recente arrestatie van een zwaarbewapende Rambo in het Zwarte Woud. Allemaal maar afleiding, volgens beide wappies, want er waren 'veel te veel auto's', dus moeten er pedo's zijn opgepakt. Het is een complot dat van aannames aan elkaar hangt, losjes gebaseerd op het idee dat er een geheime militie is die kinderen bevrijdt (liefst onder leiding van held Trump). Waarbij het kennelijk zo is dat de cabal (wie dat ook moge zijn) nog altijd stevig in het zadel zit, maar hun aanhangers ook massaal worden gearresteerd. Barracuda vreest dat Frans en Janet de contradictie niet eens door hebben of zelfs maar een logische verklaring hebben voor de Rambo dekmantel.

Maar het kan allemaal nog erger, als Ossebaard begint over Anne Marie van Blijenburgh alias De Supergetuige en Toos Nijenhuis, de Nederlandse vrouw die in 2013 beweerde dat zij door vroegere kardinaal Bernard Alfrink, Prins Bernhard en leden van de Engelse koninklijke familie zou zijn misbruikt. Als je die aantoonbare onzin serieus neemt, ben je echt van het padje af.

3 opmerkingen:

  1. Het lokale gesticht is een betere plek voor die twee....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas hoor ik in mijn omgeving al medestanders van viruswaanzin. Het is toch een griepje? Die 1,5 meter doet er echt niet toe en de cijfers zijn net zo hoog als een griepgolf. Ook Janine zag ik voorbij komen van de echtgenote van een voormalige kennis. Ik maakte daar een grapje over en ik ben ontvriend. Niet dat het zo erg is. In bange tijden rukken de leipjes op. Mensen zijn bang, of denken dat het niet overkomt. Intussen zegt Janetje dat het de schuld van msn is. Die moet aangepakt worden. Ja, ja!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die zijn gek het lijkt wel een open inrichting.

    BeantwoordenVerwijderen