woensdag 9 maart 2022

Opruiing

Katwijker Huig Plug en zijn cameraman Pieter Parlevliet zijn opgepakt voor smaad, laster, opruiing, bedreiging en valsheid in geschrifte. Ze verblijven in beperking.

Ook is dit keer Marlies van Muiswinkel aangehouden, de moeder van Lisa, waarvan zij zelf beweert dat die op zeer jonge leeftijd zou zijn misbruikt door Haagse hotemetoten, waaronder haar eigen ex-man.

Details zijn schaars, maar het lijkt te gaan om en zaak die vorig jaar al speelde, waarbij de ex-man van Van Muiswinkel en diens vriendin (een rechter) Plug voor de rechtbank hebben gesleept wegens smaad, laster en opruiing. Zelfverklaarde klokkenluider Plug geloofde meteen alles dat Van Muiswinkel op zijn mouw spelde en stond op een zeker moment zelfs te zwaaien met een Exact sjabloon dat een 'prijslijst voor pedofielen' moest voorstellen.

Het gearresteerde drietal schijnt zich niet te hebben gehouden aan de verplichting om een rectificatie op Twitter te plaatsen, ook zijn dwangsommen verbeurd en lijkt Plug zijn huis kwijt te raken.

Dit keer staat Plugs neef Parlevliet (werkloos) dus niet de ganse dag als een trouwe schoothond met bibberende camera te posten buiten het politiebureau om te melden dat er nog geen nieuws is.

Wel was er nieuws rond - herinnert u zich deze nog? - Micha Kat, die via Rob Scholte aankondigde dat hij in Ierland in hongerstaking zou gaan, omdat hij inmiddels langer vastzit dan waarvoor hij in Nederland is veroordeeld. Pas in april volgt zijn uitleveringszaak. Ook eiste hij een andere pro deo advocaat. 

Kat kreeg naar eigen zeggen te horen dat hij als straf zou worden overgeplaatst naar een 'gevangenis in de gevangenis'. Dat is nog altijd niet gebeurd. Maaltijden worden in zijn cel gezet, waarna Kat ze demonstratief in de douche plaatst.

Update 13/3: Plug blijft 14 dagen in voorarrest, Parlevliet en Van Muiswinkel onder voorwaarden vrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten