woensdag 16 maart 2022

Opruiing (2)

De verbijstering was op zijn gezicht af te lezen. Viruswaarheid-voorman Willem Engel had kennelijk niet verwacht dat hij zou worden aangehouden voor opruiing. Vrijdag wordt hij voorgeleid.

De aanhouding is verricht nadat de politie van Rotterdam een oriënterend onderzoek had verricht onder leiding van het openbaar ministerie.

De collectieve aangifte tegen Engel wegens opruiing, verspreiding van medische desinformatie, oplichting, uitingen met een terroristisch oogmerk en bedreiging eerder dit jaar heeft kennelijk effect gehad. De aangifte was door 22.000 mensen ondertekend.

Rechterhand Jeroen Pols, die het liefst advocaat had willen zijn, maar zich wegens een crimineel verleden slechts jurist mag noemen, vermoedt dat Engel wordt vastgehouden tot aan het proces van 30 maart. Die dag stond al een rechtszaak gepland.

Wat begon als een frustratie over de gedwongen sluiting van zijn dansschool, groeide uit tot een campagne tegen alles en iedereen die het coronabeleid verdedigde. Waarbij Engel de complotten zelden schuwde. Bij Op1 suggereerde Engel doodleuk dat de ziekenhuizen in het echt natuurlijk gewoon leeg waren. Ook citeerde hij lukraak allerlei dubieuze bronnen.

Hij maakte er meer vijanden dan vrienden mee. Op Twitter wordt zijn aanhouding toch vooral bejubeld.

Je kon merken dat Engel, die zijn vak van dansleraar niet meer heeft opgepakt, zich de laatste weken eigenlijk geen raad wist met de coronaversoepelingen. Dus ontpopte Engel zich als Poetin-fan en tweette hij dat Oekraïne bij Rusland hoort. 

Er zou al 20.000 roebel binnen zijn voor de actie Free Willem Engel. 

1 opmerking: