zondag 18 juni 2023

Offline

Vaatstra speurder Wim Dankbaar zou eerst tot aan zijn zitting tot 10 augustus vastzitten, nadat een politierechter niet aan de inhoudelijke behandeling toekwam en diens zaak naar de Meervoudige Kamer verwees. 

Aanleiding was de 'belaging' van Jan Vlug, de advocaat van Jasper S, de moordenaar van Marianne Vaatstra.

Op 11 juni meldde Dankbaar dat hij tot aan de zitting was vrijgelaten. Tegelijk werd duidelijk dat Dankbaar geen letter meer mag schrijven over Vlug tot aan de behandeling van zijn zaak, want het bleef de laatste dagen opmerkelijk stil. Dus stortte Wim zich maar weer eens op zijn obsessie Yolanthe, over wie hij in zijn cel moet hebben gedroomd. 'Yolanthe, als je nu eens een date met mij maakt, dan stel ik je wat vragen die niemand je durft te stellen. Of waar je althans geen antwoord op geeft. Zoals: Waarom zeg je dat je nog heel veel van Wesley houdt? Waarom neem je geen wraak? Waarom pak je niet de helft van Wesley?'

Gisteren publiceerde Dankbaar een mail van zijn advocaat die meldde dat het OM een bezwaar heeft ingediend tegen zijn vrijlating en dat hier een dezer dagen een zitting over komt. Dankbaar: 'Volgens het OM waren het hele foute rechters die besloten om mij na drie en halve maanden bajes toch maar vrij te laten. Het OM heeft op 14 juni j.l. hoger beroep aangetekend tegen die beslissing.'

De advocaat raadde aan alle publicaties over xxxx van het web te halen, en inmiddels is ook de mail van de advocaat met het bijbehorende cynische commentaar van Dankbaar offline gehaald. Die het dus nooit leert.

2 opmerkingen:

  1. Dankbaar zet leuke mailtjes op zijn site. Maar de door hemzelf gedicteerd zogenaamde verklaring die hij aan Vrinssen heeft gemaild is van 2 en half uur eerder. Wim koopt zijn getuigen en verklaringen. Maar hij betaald er goed voor. Jammer dat ik die niet mee kon versturen. Valt hij meteen door de mand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar er is wel het begin van een nieuwe obsessie: Yolanthe. Hopelijk blijft die gezonder dan die met Vaatstra. Al vrees ik het ergste.

    BeantwoordenVerwijderen