maandag 15 mei 2023

Meervoudige Kamer

Wim Dankbaar zit tot 10 augustus vast omdat zijn zaak naar de Meervoudige Kamer is verwezen. Straks zit hij al zes maanden achter de tralies, meldt verslaggever Chris Klomp.

Dankbaar verscheen vandaag voor de politierechter, maar die had maar drie kwartier en kwam niet aan de inhoudelijke behandeling toe. De meervoudige strafkamer die de ingewikkeldere en zwaardere strafzaken behandelt mag zich straks over Dankbaar buigen.

Dankbaar zit in voorarrest wegens stalking en belaging van Jan Vlug, de advocaat van Jasper S., die Marianne Vaatstra volgens Wim niet kan hebben vermoord. Die belaging geeft Dankbaar onlangs ook met zoveel woorden toe. Diverse keren belde Dankbaar Vlug op. 'X verbrak zonder iets te zeggen de verbinding.'

De rechter besloot vandaag dat Dankbaar in voorarrest moet blijven. Mogelijk omdat hij vanuit de gevangenis er toch weer in slaagde om commentaar geplaatst te krijgen op zijn webstek. Met dank aan zijn tijdelijke webmaster De Grijze Duif, een man die blijkens zijn eigen obscure plotterblogje volledig gefascineerd is door de onzin van Pizzagate.

Sinds 3 april is er geen commentaar meer van Dankbaar op de site verschenen, wel een oud artikel herplaatst, dus Barracuda vermoedt dat Wim op de vingers is getikt.

Er was minstens één medestander in de rechtbank aanwezig: de alomtegenwoordige fakkeldreiger Max van den Berg. Die wilde door Vlug niet genoemd worden als 'volger' Hij was leider en Vlug moest van hem zijn mond houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten