woensdag 27 maart 2024

The Great Reset

Dikke tegenvaller weer voor de vage Stichting Recht Oprecht die een bodemprocedure is gestart tegen onder meer de WHO, Mark Rutte, Hugo de Jonge, Ernst Kuipers en andere kopstukken.

Her en der in het land doken vorig jaar plastic spandoeken op, waarop te lezen viel dat Rutte en anderen aangeklaagd zijn. Vanwege het feit dat Covid-19 'helemaal niet bestaat' en de ‘vermeende pandemie’ een geplande en georkestreerde mondiale actie in het kader van The Great Reset. En zeven niet nader genoemde eisers vaccinatieschade lijden.

De Friese stichting staat onder leiding van Ritske Blom, behalve praktiserend complotdenker werkzaam in de paardenfokkerij en directeur van een villapark in Honduras. Tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad in Leeuwarden en tijdens de Provinciale Statenverkiezingen stond hij op de kieslijst voor - jawel - Forum voor Democratie.

Raadsman Arno van Kessel is ook al een bekende uit het complotcircuit. Hij was advocaat van de corona-kritische club Artsen voor Waarheid, en verstoorde een bijeenkomst van de GGD op een school en viel hij medewerkers bij een prikbus lastig, onder meer door ze te vertellen dat ze ‘de wet overtreden’ en ‘een grote misdaad begaan’. De tuchtrechter legde hem zelfs een voorwaardelijke schorsing op.

Maar inmiddels is er alweer een kink in de kabel. De stichting meende namelijk ook Bill Gates aansprakelijk te kunnen stellen. Want: de WHO is een private niet-democratische instelling, 'die voor het merendeel wordt gefinancierd door de private persoon de heer Bill Gates via zijn Bill & Melinda Gates stichting en de mede door hem opgerichte en gefinancierde niet-democratische private instelling GAVI, de vaccinatie alliantie'.

Gevreesd moet worden dat de stichting te hoog gegrepen heeft. Op 21 februari 2024 is de advocaat van Bill Gates een separate procedure tegen de zeven eisers gestart, waarbij Gates stelt de Nederlandse rechter niet bevoegd is. Daardoor is de bodemprocedure opgeschort. De rechtbank zal eerst vonnis moeten wijzen om vervolgens de bodemprocedure verder te kunnen laten vervolgen. En aangezien Gates een duur advocatenkantoor Pels Rijcken heeft ingeschakeld, dreigt er bij verlies al meteen een flinke kostenpost voor de stichting die afhankelijk is van een handvol donateurs. 

En het zal Barracuda niets verbazen als met dit vonnis de volledige bodemprocedure wordt opgeblazen. Nog voordat de stichting kan schitteren in de rechtbank zijn de bizarre stellingen vermoedelijk al van tafel geveegd.

1 opmerking:

  1. Wel knap dat, als het al waar is, de advocaten van Gates deze kruimeldieven inderdaad zoveel aandacht geven. En ook nog zo snel, terwijl er ongetwijfeld een flinke wachtrij is van mensen die Gates (willen) aanklagen. Voor hem moeten dit soort dingen eerder spam dan serieus zijn.

    BeantwoordenVerwijderen