zondag 31 maart 2024

Vrije voeten

Soeverein Robo Roeland Meijs en zijn maat Paolo zijn weer op vrije voeten, nadat ze sinds december in voorarrest hebben gezeten.

Meijs, type altijd heel erg boos, had eind vorig jaar een kleine veertig volgers opgeroepen om hem bij te staan. Zijn huisbaas wilde hem uit zijn huurwoning schoppen.

Op zich is het al geinig dat Meijs, die autonomen bijstond bij huiduitzettingen, nu zelf eens aan de beurt was.

Maar het feestje in de rechtszaal kwam er niet. Een dag voor het moment supreme zijn beiden opgepakt op verdenking van bedreiging en dwang. Meijs was aanvullend aangehouden voor opruiing omdat hij op sociale media bedreigende en opruiende berichten zou hebben geplaatst die opriepen tot geweld.

Eind vorig jaar stonden beiden voor het hoofdbureau van politie in Amsterdam. Ze gaven er een brief af waarin ze 1 miljoen euro ‘vorderden’ van een agent. De mannen wilden de vordering alleen laten vallen als ze een persoonlijk gesprek kregen met een groep agenten die een paar maanden eerder betrokken waren geweest bij een huisuitzetting van een bekende.

Schijnt dat er een mail naar een medewerker van de politie had gestuurd met de tekst: 'Een van de maatregelen is het klemrijden van een politiewagen en iedereen die erin zit dood schieten - door gemaskerde mannen uiteraard.' En dat was nog maar het begin.

Bij een doorzoeking in hun woonplaats is in één van de woning een 'mogelijk vuurwapen' in beslag genomen en in beide woningen waren diverse andere wapens in beslag genomen die voor afdreiging waren geschikt.

Op voorspraak van het Openbaar Ministerie mochten beiden nota bene zelfs gesprekken voeren met de gebroeders Anker, twee bekende, gepensioneerde advocaten die betrokken zijn met maatschappelijke vraagstukken. 'Verdachten willen graag praten over hun overtuiging, vertelde de officier van justitie.

Inmiddels zingt het duo paar toontjes lager. Beide mannen waren zwijgzaam op de zitting vrijdag en stelden vooral graag uit de cel te willen. Het duo mag geen contract met elkaar zoeken, niet posten op sociale media, niet als vermeend juridisch adviseur optreden en er geldt een locatieverbod voor een aantal politiebureaus in afwachting van de inhoudelijke behandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten