vrijdag 3 juni 2016

Anticlimax

De plotters zagen het zelf al een beetje aankomen: het uitgestelde vervolg van de Rolodex verhoren werd een behoorlijke anticlimax. En niet alleen omdat Fred Teeven niet kwam opdagen. Die is in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechtbank om onder ede te getuigen over het Rolodexonderzoek naar kindermisbruik onder hooggeplaatste ambtenaren. Teeven vindt dat men zijn beroepsgeheim te respecteren heeft.

Na het voorprogramma met rechercheurs Chris de Graauw en Emile Broersma, die de Roestige Spijker verhoren uit 2014 nog eens dunnetjes overdeden, zat hij er dan eindelijk: Joris Demmink. De man die jarenlang de fantasie van de grootste internetgekken prikkelde. Joris zat er niet als verdachte, maar als voormalig justitie-functionaris. Aan wie je niet zomaar suggestieve vragen kunt stellen.

Al gebeurde dat natuurlijk toch. Op ongeveer iedere vraag die hij ongetwijfeld verwacht had - of hij spilfiguren uit het pedonetwerk had gekend en wel eens in jongensbordelen was geweest - volgde een nasaal 'nee'. Hij hield staande dat hij na 1986 niet meer in Turkije was geweest, maar wilde wel toegeven dat hij een relatie had met een Hongaarse porno-acteur. Verder vertelde Demmink dat hij enkele weken terug was verhoord door rechercheurs die hem alle 'rare verhalen' hebben voorgehouden. Waarna advocaat De Witte klaar was en Telegraaf verslaggeefster Saksia Belleman tweette:
'Bijzonder gezicht', schreef verslaggever Chris Klomp bijna gelijktijdig. 'Terwijl Demmink praat, zit een vrouw in de rechtszaal in een roze luier op haar roze telefoon te tikken'.  Barracuda wil de inhoud niet eens weten.

In de aanloop naar dit spektakel gebeurde er trouwens nog iets opmerkelijks. De weinige plotters die nog enigszins samenwerken (lees: elkaar niet de koppen inslaan), hadden gehoopt dat ze Joris with his pants down ter plekke zouden kunnen arresteren met een 'belastende video' waarover de Morkhoven Werkgroep zou beschikken. Boegbeeld Marcel Vervloesem had lopen ronken dat er zo'n video bestond.

Maar op het moment suprême wilde Vervloesem de tape natuurlijk niet inbrengen in het Rolodex proces. Simpelweg omdat er natuurlijk helemaal geen tape is en nooit geweest is ook. En vervolgens daalde die realiteit ook neer bij de plotters zelf met een frontale aanval op Vervloesem bij het Haagse Complot. Waarmee de volgende splijtzwam in plotterland een feit was.

Barracuda wist in 2013 al dat Vervloesem maar wat voor zich uitbazelde. Toen werd hij geïnterviewd door de toen behoorlijk naïeve Myra alias Van Puffelen, dezelfde die hem nu keihard laat vallen.

Toen Myra begon te vissen naar informatie over 'Nederlandse zaken', zoals Demmink en Vaatstra, blufte Vervloesem dat hij daar alles van wist, zonder ook maar enigszins duidelijk te worden. Toen ze hem de naam Baybasin voorhield merkte hij op dat 'wij niet elk dossier kunnen behandelen'. Waarmee wel duidelijk werd dat Vervloesem nog nooit ook maar iets over Demmink had gelezen.

Barracuda vult dit blog alleen nog aan met enkele actuele ontwikkelingen.   

6 opmerkingen:

 1. Lachen weer:

  [11:22:55] michakat: Het is nu of nooit Bart
  [11:23:40] Bart van Well: Hij word geslacht
  [11:24:03] michakat: ik denk t niet. Je moet ingrijpen
  [11:24:25] michakat: zeg tegen de Witte dat hij corrupt is en samenspant met Demmink
  [11:24:35] michakat: dat is je enige kans
  [11:24:40] michakat: en dat Demmink een leugenaar is
  [11:25:02] Bart van Well: Het is al klaar
  [11:25:06] michakat: jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beschamend allemaal, heel beschamend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De plotters waren in alle staten omdat Demmink “er zo makkelijk af kwam”, maar ze vergeten dat hij aanwezig was als getuige, niet als verdachte. In feite waren diverse persoonlijke vragen aan Demmink eigenlijk buiten de orde. Als de rechtbank aan Broersma of De Graauw zulke persoonlijke vragen had gesteld, zou dat grote verbazing hebben gewekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Demmink heeft nu voor het eerst en onder ede veel beschuldigingen en geruchten weerlegd. Als we gemakshalve aannemen dat hij de risico's van meineed uitstekend kan inschatten, blijven er twee mogelijkheden:
  hij spreekt de waarheid of,
  hij weet zeker dat anderen nooit zullen kunnen bewijzen dat hij liegt.
  Ik ga voor optie één. Als zijn antwoorden niet waar zijn had hij meineed kunnen vermijden door op alle persoonlijke vragen te verwijzen naar de lopende strafzaak.
  Optie twee is er in mijn opinie niet. Als Demmink een "verleden" heeft had hij beducht kunnen en moeten zijn voor onbekende dossiers. Daar heeft hij blijkbaar geen angst voor.
  Aangezien de complotters een aangifte al als volkomen bewijs zien zijn ze - als ze een beetje consequent zijn - wel verplicht een verklaring onder ede als tegenbewijs te accepteren. Zal niet gebeuren overigens. Complotter en consequent...
  OT: waar haalt Micha het geld voor een ticket Rome vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @john
  Inderdaad grappig. Maar ook ontluisterend. De lafhartige lapzwans stookt van veilige afstand het vuurtje op, wat natuurlijk niet lukt, en claimt dat hij - en niemand anders - de zaak heeft geprobeerd te redden. Als Bart maar had geluisterd was het allemaal heel anders gelopen. Aan Micha heeft het niet gelegen.

  BeantwoordenVerwijderen