donderdag 25 augustus 2016

Visboer

Een spannend verhaal opgetekend door Wim Dankbaar en Hans Mauritz in Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra van een man genaamd De Visboer die de vermeende moordenaar van Marianne Vaatstra - niet Jasper S., maar ene Ali - in zijn auto naar Leeuwarden zou hebben gebracht, blijkt ook al weer niet te kloppen.

Volledig verzonnen, zegt De Visboer nu tegen Dankbaar. 'Wat de heer Mauritz over mij heeft geschreven in een boek over de moord op Marianne Vaatstra, is totaal niet waar. De verklaring die hij aan mij toeschrijft heb ik nooit gedaan en al helemaal niet onder ede bij een notaris. De heer Mauritz is gewoon een fantast en oplichter die alles heeft verzonnen, zijn Co.-auteur Wim dankbaar heeft bedrogen en verder alle lezers van dat boek.'

Er vallen steeds meer gaten in het door het duo opgetekende verhaal, dat door Barracuda's eigen kluisverklaarder De Schillenboer allang naar het land der fabelen was verwezen. 

Op de dag van deze onthulling vonniste de Rechtbank Noord-Holland in elk geval in het voordeel van Mauritz. Het ging daarbij niet om de verklaringen van Visboer, maar om verbeurde en reeds geïnde dwangsommen door de familie Vaatstra. Die blijken gedeeltelijk verjaard, 'zodat eiseres (lees: Vaatstra) wordt veroordeeld tot terugbetaling van het ten onrechte geïnde bedrag'.

Voor zover bekend heeft de berooide Mauritz echter nooit zelf geld op een derdenrekening gezet, en dan is het nog maar de vraag of de hij ook de toegewezen rente mag claimen. Mocht dat zo zijn dat kan Hans in elk geval een paar exemplaren laten drukken van al die prachtboeken die hij nu al jaren iedere maand voor zich uit blijft schuiven.

UPDATE: Opnieuw dwangsommen voor illegaal gebruik dagboek Vaatstra

Barracuda vult dit blog alleen nog aan met enkele actuele ontwikkelingen   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten