zaterdag 13 augustus 2016

ToenJIJ

End of an era. Sanoma stopt met de Nu.nl zijspan annex internet afvoerput NuJIJ wegens heel erg verouderd.

GeenStijl waarschuwde de aanstaande dakloze reaguurders alvast om vooral niet bij de deftige GS-sigarenclub naar hartelust te komen zwavelpraten over Big Pharma, Illuminati, Bilderberg, Rothschilds, NiBuRu en chemtrails. 'Aluminiumfolie is om je bammetjes in te wikkelen, zo achten wij dat, en alhier in onze panelen vloeien onze discussies uit kristallen kelken.'

Nu is dat een tikkeltje overdreven, want door een iets strengere moderatie kwamen de laatste jaren al die verplichte zondagse 9/11 berichtjes (Gebouw 7!!!!) al niet meer door. En ging het niet iedere dag meer over Demmink. NuJIJ werd gewoon meenstriem.

Maar dat is wel eens anders geweest. Zeker als er weer eens een berichtje of opmerking was verwijderd, was de uitgever van NuJIJ 'Bilderberger, trilaterist en CIA-agent'.

Helemaal feest was het toen Sanoma de NuNIET knop introduceerde. Met voldoende tegenstemmen konden onwelgevallige berichtjes weer even snel naar achtergrond worden gestemd. Dat systeem van communicerende vaten werkte prima.

Toekomst? Onzeker. Dat Sanoma niks heeft begrepen van sociale media is wel duidelijk: NuJIJ had in zijn geheel naar Facebook overgeheveld kunnen worden. Maar op het Nu.nl forum aldaar kun je een kanon afschieten.

Het legertje NuJIJers wil het liefst tegen de MSN aanschurkend kunnen reaguuren. Maar dan kan niet meer bij ToenJIJ.

Alternatieven? Nope. Hyves ligt onder de grond. Elsevier heeft zijn reactiepanelen gesloten. En Zaplog heeft nooit de kritische massa kunnen bereiken: daar zit een handvol sneue droeftoeters elkaars nog dagelijks valse vlaggen aan te praten. Wat niet eens de reden is dat die site zo baggertraag is.

Barracuda vult dit blog alleen nog aan met enkele actuele ontwikkelingen   

2 opmerkingen:

 1. Weet iemand wat er met Jeroen is gebeurd van swapichou ? Ik heb het daar gevraagd maar werd onmiddellijk weggemodereerd.

  Op swapichou is volgens mij nog steeds een steekje los. Zelfs toen Jeroen hier en daar alle fatsoensnormen op grove wijze overschreed, werd hij nog steeds volledig gedekt door zijn 2 linkerhanden ziva en teiger. Alsmede door alcoholist swap himself. Dus dat ie is weggestuurd geloof zou ik niet kunnen geloven.

  Is Jeroen opgenomen ? Opgeknoopt ? Opgebrand ? Ben effe nieuwsgierig. In de 17 jaar dat ik actief ben op het internet is Jeroen de meest walgelijke kerel die ik ooit heb gelezen. Hopelijk is zijn afscheid voorgoed. Wie weet het ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eruit gekegeld nadat hij na maandenlange afwezigheid weer tegen iedereen begon te jennen, inclusief de moderators.

   Verwijderen