zondag 24 september 2017

Tonneke en Boudineke

Neem een protestant en je hebt een overtuiging. Neem er twee en je hebt een kerk. Voeg er een derde aan toe en je hebt een kerkscheuring, schreef Maarten Reijnders ongeveer een jaar terug in zijn boekje over complotdenkers.

Kerkscheuring is een understatement. Zelden heeft Barracuda zoveel ruzies meegemaakt in plotterland als dit jaar. De een (Vrijland) verdenkt intussen ongeveer iedereen in de alternatieve media van controlled opposition, de ander (Kat) denkt dat een voormalige bondgenoot (Hofstede, tegenwoordig beter bekend als Ton Typefout) stiekem voor Joris Demmink werkt.

Wat je in dat geval beter niet kunt doen is een ruilhandeltje voorstellen: jij stopt met schrijven over mij, dan stop ik met schrijven over jou. Dat was het voorstel dat Boudine 'Boublog' Berkenbosch onlangs deed aan Hofstede. Die meteen terugblafte: Mijn geduld met jou is op. Ik bied je nu nog één uitweg: Jij bevestigt mij dit weekend nog per email dat je jouw chantage en afpersing intrekt en die nooit meer zult effectueren. Zo niet, dan zal ik je maandag 18 november zowel strafrechtelijk als civielrechtelijk gaan vervolgen. 

Waarom pas 18 november is Barracuda niet duidelijk geworden, ook het strafrechtelijke aspect hiervan blijft volkomen duister, maar Berkenbosch zegt nu te wachten op de dagvaarding, en gooit maar meteen nog meer olie op het vuur.

Ze noemen elkaar Tonneke en Boudineke. Barracuda schat dat ze ongeveer even oud zijn en ze schermen allebei met hun academische opleiding, waarvan Barracuda nooit heeft kunnen vaststellen of daar ook daadwerkelijk iets mee is gedaan. Werkloos achter de begonia's, en al enkele jaren minstens.

De verwijten aan elkaar zijn inwisselbaar. Berkenbosch is volgens Ton 'stabiel tegen alles wat bij de gevestigde orde hoort. En dus komen onderwerpen als 9/11, chemtrails en anti-westen-sentimenten dagelijks voorbij vliegen, soms in een ufo. Boudine is ook gewoon stabiel tegen iedereen die haar uitspraken in twijfel trekt. Zeker van haar eigen gelijk. Geen enkele twijfel. Geen zelfreflectie. Als je aan Boudine twijfelt ben je een trol.'

Allemaal waar. Toen Joris Demmink onlangs van de haak werd gehaald, wist Boudine absoluut zeker dat hij een vieze pedo was. Dat is een veronderstelling die bij Boudine altijd heel makkelijk feit wordt. Liefst met een uitroepteken. Ook weet Boudine dat de drie WTC torens ten tijde van 9/11 zijn opgeblazen. Daar heeft Boudine namelijk pas echt verstand van.

Boudine sleepte haar prins op het witte paard Marcel Vervloesem volgens Ton het standbeeld op. Geeft deze afgod voortdurend een platform voor zijn warrige verhaal.

Maar Ton Typefout heeft ook een afgod en die heet Basybasin. Kom niet aan Baybasin, anders kom je aan Ton. Baybasin heeft ruzie met Turkije en dat heeft Ton ook. Zo werkt dat in de plotterkerk. Het geinige is: over Baybasin zijn beiden het roerend eens. Barracuda ziet een gaatje voor een wapenstilstand.

Barracuda blijft ook het komende jaar op de waakvlam      

18 opmerkingen:

 1. Die plotters hebben wel allemaal een schrijfstijl gemeen. Je herkent het meteen: net iets te formeel en gewichtig wat betreft de woordkeuze, waarschijnlijk uit de behoefte intelligent over te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van één kwel zijn we nu gelukkig wel af want Kat's YouTube channel (ja die ja!) is gelukkig ein-de-lijk offline gehaald door de mensen van YT. Zal vast niet lang duren eer dat zijn kanaal op VK ook op zwart gaat want daarop doet hij precies hetzelfde (schenden van community richtlijnen, net wat hij ook op YT had gedaan.) Na 3 strikes is het gedaan met je kanaal én je filmpjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben je nou aan het bemiddelen Barra?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus blogger één doet blogger twee een rechtszaak aan (althans, dreigt daarmee) over een zaak die in essentie geen van beiden persoonlijk aangaat. Waar ze naar gewoon burgermansfatsoen 'niets mee te maken hebben'. Maar waar ze toch een breed uitgedragen mening over hebben. Bijzondere mensen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. > Basybasin

  Hüseyin Baybaşin is de naam.

  Hoe ik dat slingertje onder de s krijg? Koppiepeest uit de Wikipedia. Makkelijk hè? Zouden meer mensen moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.mentaalbeter.nl/Pages/nl-NL/Volwassen-Autisme/10-tips-voor-het-communiceren-met-mensen-met-autisme

   Wat tips om je niet te hoeven ergeren aan Harmşen.

   Verwijderen
  2. De Schoolmeester moet aan Ruud hebben gedacht toen hij dichtte:

   Wanneer papa uit wandlen gaat,
   neemt hij ons dikwijls mee
   en reciteert soms over straat
   't Sanskritisch abc,
   en als ik 't hem dan nazeg, ik,
   dan lees ik in zijn vaderblik:
   ‘Ik ben ontzaglijk in mijn schik.’

   Verwijderen
  3. Die soort autisme heb ik niet, De Mink. ALS het al autisme is.

   Verwijderen
  4. Verder heeft De Mink geen toestemming verkregen mijn medische persoonsgegevens te verwerken, noch een persoonlijke noodzaak daartoe. Dat wordt dus een klacht bij de Autoriteit.

   Wat is je naam, Bromsnor?

   Verwijderen
  5. Ik heet Jeroen de Mink, pannekoek. Geef dat maar door aan je autoriteit en zeg erbij dat ik bij de Demmink Squads zit, adfeling PsyOps. Ze kennen me.

   Verwijderen
  6. Tuurlijk joh. Heel overtuigend profiel ook:
   https://www.linkedin.com/in/jeroen-de-mink-211b80103/?ppe=1

   Verwijderen
  7. Ah, een nieuwe internetspeurneus. Knap gegoogeld, Harmsen. Ga nu maar weer een andere hobby zoeken.

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Ja, het hardop zeggen als mensen fouten maken, vooral als het de fouten zijn die ze anderen verwijten, en nog vooraller als ze gezien opleiding (naar eigen zeggen) beter hadden kunnen en moeten weten:
   http://rudhar.com/politics/boublog/2170923.htm

   Verwijderen

  2. Daar staat een tikfout, Harmsen. En de zin loopt ook al niet. Dat worden twintig stokslagen.

   Verwijderen
  3. Geen tikfout en de zin loopt wel. Je pleegde dus laster. Wat is je naam?

   Verwijderen
 7. Het was weer een mooie dag vandaag :D

  https://www.ad.nl/binnenland/peter-r-de-vries-mocht-publicist-dankbaar-kierewiet-noemen~a51ac411/

  BeantwoordenVerwijderen