dinsdag 12 februari 2019

Een half miljoen armer

Wim Dankbaar is de 500.000 euro die hij moest betalen wegens schending van opgelegde verboden met betrekking tot publicaties over de moeder van de vermoorde Marianne Vaatstra voorlopig kwijt. In elk geval tot aan cassatie, mocht het ooit zover komen.

Nog geen dag nadat Dankbaar in hoger beroep is veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf wegens smaad heeft het Gerechtshof in Amsterdam besloten dat er 'geen grond is voor opheffing van daarvoor gelegd executoriaal beslag'.

Het was Dankbaar op basis van een eerder vonnis verboden 'om in woord of geschrift enige uiting te doen via welk medium dan ook, waarin gesteld wordt dat Maaike Vaatstra (de moeder) door haar familie wordt gechanteerd', iets dat Dankbaar ook nu nog maar blijft suggereren op zijn site Rechtiskrom. Haar kinderen zouden het contact tussen haar moeder en Dankbaar hebben verboden, terwijl Wim maar blijft denken dat Maaike achter zijn ronduit bespottelijke doofpottheorie staat. Het zogenaamde bewijs is dat Maaike zich nooit vertoont in de rechtbank, wel haar kinderen.

Het vonnis van 7 augustus 2017 is op 10 augustus 2017 aan Dankbaar betekend. Bij exploten van 17 augustus 2017 en 5 september 2017 heeft Vaatstra vervolgens dwangsommen opgeëist tot het bij het vonnis bepaalde maximum van 500.000 euro wegens, volgens haar, 'overtredingen van verschillende ge- en verboden die bij het vonnis aan hem zijn opgelegd'. Het Hof oordeelt dat auteur ‘in ernst niet kon betwijfelen’ dat hij verplicht was de omstreden uitlatingen van zijn website en Facebookpagina te verwijderen.

Barracuda blijft ook in 2019 op de waakvlam 

3 opmerkingen:

  1. En nog een verloren zaak voor Dankbaar

    https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2019:349

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mauritz heeft weer bonje met Dankbaar. Deze keer om de niet terug betaalde leningen. Ook wil Dankbaar via de rechter nu de vrouw en dochter van Mauritz aanklagen omdat ook deze al jaren op de zak van Dankbaar teren. Ze zullen Dankbaar wel dankbaar zijn. Hans vind natuurlijk dat het geld van Dankbaar beter bij hem af is dan bij bv Yehudi. Hahaha

    BeantwoordenVerwijderen