donderdag 9 april 2020

Nepnieuws

Het is bijzonder vermakelijk, de plotteroorlog tussen Micha Kat en Niburu. Nog dagelijks opent Micha Kat de aanval op de 'gezondheidssite' die volgens de Complotter des Vaderlands 'steeds verder wegzakt in de coronaleugens' en zich schuldig zou maken aan clroroquine demonisering. Kat heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een ware clroroquine standwerker. De Haarlemmer Olie voor al uw corona!

Intussen probeerde Niburu ons niet alleen wijs te maken dat het het coronavirus niet bestaat, maar dat het volgens de main stream media ook nog eens veel dodelijker is dan eerder gedacht.

'Jong carona slachtoffer sterft drie keer op verschillende locaties', kopt het het wakkere blog.

In maart werd door de main stream media de dood van de 14-jarige Vitor Godinho in Portugal gemeld. Met foto erbij. Diezelfde foto werd ook gebruikt voor een bericht over een 12-jarig meisje uit België dat aan corona overleed en daarna nog eens voor het overlijden van de 13-jarige Ismail Mohamed Abdulwahab uit Brixton.

Maar er valt meteen iets op aan het stukje. Niburu verwijst niet direct naar de sites waar deze misleidende berichten zijn te vinden, doch publiceert een paar vage screenshots op een (Britse) Vodafone smartphone. Op een van die foto's lijkt het te gaan om zoekresultaten van Google.

Paar minuten googelen en je weet hoe het zit. De bewuste Facebook foto is inderdaad van de echte Vitor. De foto is ook gebruikt bij een artikel over de coronadood van een Belgisch meisje, maar wel met de juiste naam eronder. In een artikel over jonge coronaslachtoffers is het niet onlogisch om ook aan de jonge Vitor te refereren.

Bij de Google zoekresultaten kan makkelijk een foto van Vitor opduiken in combinatie met een kop over een Belgisch slachtoffer, maar dat zegt weinig over de bron.

Bij de berichtgeving over de 13-jarige Ismail Mohamed Abdulwahab uit Brixton lijkt de foto van Vitor door de MSN nergens te zijn gebruikt. Het 'bewijs' dat Niburu aandraagt is bericht van sociale media. De afzender heeft bij een citaat uit een nieuwsbericht simpelweg de verkeerde foto geplakt.

Bij een bericht over Ismail is door een aantal Texaanse nieuwssites wel een andere verkeerde foto gebruikt, van een 13-jarige Ierse jongen die reeds in 2017 om het leven kwam. Dit artikel heeft de bron van die vergissing achterhaald. En wat wel vaker gebeurt: een foutieve foto gaat al snel het internet rond. Het gros van de MSM heeft de bewuste foto echter helemaal niet gebruikt.

Oftewel: jong carona slachtoffer sterft niet drie keer op verschillende locaties, laat staan als gevolg van de MSN.

Ergo: het echte nepnieuws lees je niet bij MSM, maar bij Niburu zelf.

1 opmerking:

  1. Tis net als vroeger bij 9/11. Je hebt een complot dat biljoenen kost en waarbij blijkbaar zelfs de pers betrokken is: en kunnen ze niet eens een nieuwe foto zoeken?

    BeantwoordenVerwijderen