dinsdag 28 april 2020

Stop de lockdown

Een klein groepje plotters kwam vanmiddag kort demonstreren op het Plein bij het Binnenhof in Den Haag tegen onder meer de lockdown vanwege het coronavirus, 5G-masten en de 'kapotgemaakte' economie. Er waren ook betogers die zich verzetten tegen vaccineren.

Omroep West houdt het op 100 tot 200 betogers die al vrij snel op last van de politie uiteen werden gedreven. De organisatie durfde zich trouwens niet aan de gemeente bekend te maken.

Maar de demo sloeg weer eens als kut op dirk. Er is helemaal geen lockdown in Nederland. Je mag gewoon de straat op, de meeste winkels zijn open, wandelen en fietsen is toegestaan, maar niet in groepen. Kom daar maar eens om in buurland België, waar het een stuk strenger is. Om over Frankrijk en Italië maar te zwijgen. Ook kunnen de betogers moeilijk ontkennen dat die maatregelen effect hebben gehad.

Maar de plottersites suggereren natuurlijk maar al te graag dat die lockdown eeuwig is, dat ons burgerrechten worden ontnomen en dat noodwetgeving nooit meer wordt ingetrokken. Dat soort dingen roepen ze al jaren, dus alleen al vanwege de eigen geloofwaardigheid wordt die koers vastgehouden. Per slot van rekening hebben plotters evenzeer een florerende business hoog te houden zoals de verkoop van openup T-Shirts, stralingzuiverende amethist en Dr. Schulze Superfood.

Er wordt ook maar al te graag verwezen naar Zweden, waar bedrijven, scholen en terrasjes open zijn en er helemaal niets aan de hand is. Inmiddels is het aantal doden daar fors opgelopen, gelden min of meer dezelfde maatregelen als in Nederland en zijn sommige cafés en restaurants gesloten.

En dan zijn er nog de 5G wappies, die denken dat straling de oorzaak is van corona. In een land waar de 5G frequenties nog moeten worden geveild en de meest krachtige variant nog jaren weg is (en nee, de vandaag geactiveerde 5G variant van Vodafone is slappe hap). Copycats die zendmasten in de fik staken worden niet gehinderd door enige kennis van zaken, getuige een C2000-mast in Spijkenisse die vlam vatte. Barracuda voorspelt trouwens dat het gros van de betogers over enkele jaren gewoon met een 5G mobieltje op zak loopt en zich druk maakt over 6G.

9 opmerkingen:

  1. Ik ben vredelievend van aard. Maar had Rutte niet ff de marechaussee er op af kunnen sturen? Vertrekken zo niet met de wapenstok erover. Flink, bij blaten nog een keer. Gebeurde ook bij demonstraties die werkelijk vreedzaam waren en de marechaussee ook stond te wachten samen met de bereden politie te paard. Ze zijn veel te lief voor deze randdebielen tegenwoordig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was dat de demonstratie waar Micha Kat toe opriep?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @crazykingchris: nee, Kat roept op om op 4 mei naar de Dam te gaan. Wordt ongetwijfeld ook een daverend succes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er was wel een meeuw en een duif, die herrie trapten. Succes voor Kat.

      Verwijderen
  4. De grap is dat als het kabinet oorspronkelijk helemaal niks had gedaan, en totaal op de groepsimmuniteit in te zetten, dan hadden precies deze zelfde droeftoeters hier gestaan om te demonstreren tegen alle doden en het uitvoeren van agenda 21 om de wereldbevolking te decimeren.

    Deze mensen zijn gewoon tegen de samenleving; kijken eerst waar de rest vóór is, en daar zijn zij dan dus tégen.

    Maar ondertussen zitten ze ook allemaal in de shit. Uit huis gezet, faillissement, uit de ouderlijke macht gezet, of wat dan ook, en allemaal hebben ze een diep wantrouwen tegen de overheid, en denken dan dat dit de oplossing daarvoor is. Maar geen van allen begrijpen ze dat het juist de oorzaak is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad Terrie Bell, het probleem is niet de wereld, zijzelf zijn het probleem.

      Verwijderen
  5. Had ergens gelezen dat iedereen die geen 4000 euro ophoest gelijk een strafblad krijgt. Nou, Politie kan hun borst natmaken op 5 Mei (hadden ze weer zoiets gepland)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En ALWEER een gefaalde demo, jammer nou toch...... :')

    BeantwoordenVerwijderen