maandag 20 april 2020

Plotterjatwerk

Janet Ossebaard was trots dat ze afgelopen zondag genoemd werd door Lubach op Zondag. Haar kijkcijfers skyhigh, twitterde Janet.

Aanleiding voor de uitzendingen waren de brandstichtingen bij vermeende G5 masten. Die zouden, verkondigt Janet, de oorzaak zijn van corona. Via een wereldwijd vaccinatieprogramma krijgt iedereen straks minuscule technologie ingespoten waarmee een kleine en machtige 'elite' totale controle krijgt over de burgers.

Klinkt bekend? Yep, want haar video's zijn weinig meer dan goedkoop plotterjatwerk. Ossebaard is meer verzamelaar en verspreider dan een originele denker: en een allesvreter bovendien: van chemtrails tot de cabal, ze gelooft echt alles. Ossebaard tuurt ook regelmatig met haar verrekijker naar het heelal. Op zoek naar aliens en buitenaardse tekens. Oftewel: niveau Niburu/WantToKnow.

Ze studeerde ooit letterkunde en had een tijdje een eigen communicatiebedrijf waarmee ze trainingen verzorgde. De complotgekte kwam in haar leven toen ze in de jaren negentig de graancirkels ontdekte. Zo ontstond in Deventer het Graancirkelcentrum boven kantoorhandel Klein Beernink, maar dat leverde geen cashflow op en Klein Beernink nam afscheid van haar. Janet sprokkelt haar centjes bij elkaar als Independent Research Professional en door lezingen te geven aan medegelovers.

Aan haar graancirkelverleden lijkt Ossebaard niet graag herinnerd te worden, zo blijkt als het tv-programma Pointer haar wil interviewen, een gesprek dat ietwat uit de hand loopt. Er mocht ook niemand meekomen die een discussie met haar wilde beginnen. Zou dat zijn omdat Janet wil voorkomen dat haar autoriteit in twijfel wordt getrokken of is het de angst om door de mand te vallen?

Klopdatwel concludeert in elk geval dat Hitchens’s razor voor haar video’s het juiste gereedschap is: What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence.

Als het gesprek komt op haar gebrekkige bronvermelding loopt de temperatuur dan ook behoorlijk op. 'Dat doet (...) de NOS ook niet! Sukkel', bijt Ossebaard de interviewer toe.

Update: Ossebaard blijkt op een camping te wonen, waar ze uiteraard weer niets anders doet dan ruzie maken. 'Ze bedreigt ons met de dood, loopt poedelnaakt over de camping en fantaseert over een ufo-landingsplaats', vertelt een buurvrouw die uit angst anoniem wil blijven.

Ossebaard wuift dat weg als onzin. 'Ik bedreig niemand met de dood. Ik ben een einzelgänger. Ik heb helemaal geen contact met campinggenoten.' De campingbaas spreekt van een ‘conflict’, maar wil er liever buitenblijven.
 


1 opmerking:

  1. Compleet gestoord en danig van het paadje af waar geen redden meer aan is. Alleen opsluiting in een gesticht is goed voor zulke types zoals zij!

    BeantwoordenVerwijderen