maandag 13 april 2020

Dakloos

De onvermoeibare Wim Dankbaar moet zijn woning uit omdat hij de huur niet kan betalen. Hij kan (tijdelijk) elders onderdak krijgen, 'dus dat ga ik dan maar doen', vertelde hij een dezer dagen aan de moeder van Jasper S., met wie Wim al langer contact heeft.

Jasper S. werd in 2013 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor verkrachting van en moord op Marianne Vaatstra in 1999, wat hij ook heeft bekend.

Het gesprekje met de moeder stond maar heel even op de site van Dankbaar, vermoedelijk omdat Wim voor het opnemen daarvan weer eens geen toestemming had gevraagd, maar al gauw werd duidelijk waarom Dankbaar haar belde. Je kon het hem bijna horen denken: dat het nu toch de hoogste tijd werd dat Jasper publiekelijk opbiechtte hij Marianne Vaatstra niet heeft vermoord, zodat Wim eindelijk eens de 7 ton die van hem was afgepakt terug kon claimen.

Maar de hoogbejaarde moeder van Jasper had geen goed nieuws: vanwege corona kon zij haar zoon niet in de gevangenis opzoeken, en die had bovendien die al eens gezegd 'dat ik weet waarom ik hier zit'. Kan Wim niks mee.

Barracuda vreest trouwens dat er, afgezien van de eeuwige Hans Palenlader, niemand meer is die te midden van het vele coronanieuws de site van Wim bezoekt, maar daar was afgelopen dagen ook te lezen dat het cassatieverzoek in de smaadzaak van Wolfgang Hebben (door Dankbaar neergezet als een leugenachtige handelaar van gestolen goed, waaronder wapens, en als een producent van pornofilms, en als medepleger van de moord op Marianne Vaatstra) zo goed als zeker wordt afgewezen.

Advocaat-generaal Spronken adviseert de veroordeling tot twee maanden gevangenisstraf te handhaven. Want: 'Bij een beroep op de rechtvaardigingsgrond gaat het er niet om of er alsnog zou kunnen worden bewezen dat wat de verdachte openbaar heeft gemaakt waar is, maar of hij daarvan uit mocht gaan op het moment dat hij de beschuldiging uitte.'

Onder de huidige omstandigheden is dat trouwens fantastisch nieuws voor Wim. Die krijgt twee maanden gratis kost en inwoning.

5 opmerkingen:

  1. Dacht dat hij een mooi appartement had in Spanje!! Als hij niet iedereen zou hoeven te betalen voor leugenachtige verklaringen dan had hij nu nog bij zijn moeder, zus en vriend tonnen liggen. En met een uitkering kan hij zijn huur toch betalen? Maar niet als je elk jaar 7 keer naar Spanje reist om je Endstra afpersing te moeten coachen. Stumper.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://jfkmurdersolved.com/audio/Alie22feb2020.mp3
    http://jfkmurdersolved.com/audio/Alie22mrt2020.mp3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Triest dat Wim Dankbaar er weer ’s in is geslaagd om zich op te dringen aan een onschuldig en kwetsbaar familielid, dit keer de moeder van een dader. En nu heeft ie zichzelf ook nog aan de bedelstaf gebracht. En ik maar denken, tot een paar jaar geleden, dat WD een slimmere uitgave van Micha Kat was.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En je hoorde niks meer van hem..........

    BeantwoordenVerwijderen