zondag 28 juni 2020

Alle remmen los

Eindelijk een teken van leven van Wim Dankbaar. Die werd half juni, kort nadat zijn cassatieverzoek was afgewezen, door de hermandad in de vroege ochtend van zijn bed gelicht en naar de PI Zeist gebracht om zijn welverdiende straf van drie maanden uit te zitten. Kennelijk had justitie juist ingeschat dat Wim zich niet (graag) op eigen houtje liet insluiten. Hij kreeg zelfs geen tijd om zijn achterban in te lichten.

Na een coronaquarantaine van twee weken heeft Wim inmiddels kennisgemaakt met zijn lichtgestrafte medegevangenen: 'mietjes' volgens Wim omdat ze hooguit twee maanden hebben gekregen.

Wim vertelde dat aan Myra van Talk2Myra, kennelijk de eerste die hij belde. Of die zijn statement wilde uittikken en op zijn site zetten. Wilde ze niet. Wel opnemen en op YouTube zetten.

Wat volgde is precies de reden dat Dankbaar vastzit: zijn aangevers die hem hebben aangegeven voor smaad waren weer stuk voor stuk zelf criminelen, en allemaal onderdeel van een ongehoorde doofpot. Niet dat Wim in al die jaren deze loze beschuldigingen ook maar een beetje heeft hard heeft kunnen maken. Zo moet de dreiging dat Wim na vrijlating alle remmen losgooit al helemaal met een korrel zout worden genomen. Wim heeft nog nooit iets fatsoenlijks boven water gekregen.

Of hij gaat zulke domme dingen doen dat er een langdurige gevangenisstraf volgt. Of Wim komt eindelijk tot inzicht dat hij een zinloze strijd aan het voeren is. Toch vooral tegen zichzelf.

6 opmerkingen:

 1. Als Wim nog een voorwaardelijke straf met proeftijd heeft kan hij na dat interview meteen blijven zitten denk ik? En werkt hechtenis zo dat je zulke telefoongesprekken kan voeren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kat bijna dood, Dankbaar in het gevang. De lol is er wel een beetje af voor en met de heren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gesprek is doorgegeven aan de PI in Zeist als zowel de politie. Deze Myra https://barracudanls.blogspot.com/2014/02/zuster-klivia.html is medeplichtig nu met het gedrag van Dankbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En p.s. er zijn al contacten geweest met de PI in (zeist Soestenberg) waar hij zit en met de politie ze zijn al met Dankbaar bezig omtrent dit gesprek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die? Die gaat het nooit leren. Opbergen tussen de echte zware jongens en dan eens zien wie er een mietje is. Of misschien bij het leger des heils, als hij aardig is geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezien zijn escapades rond het Endstra dossier is de kans aanwezig dat Wim nog eens de verkeerde probeert af te zetten en vervolgens op een maaltijd blauwe bonen wordt getrakteerd.

  BeantwoordenVerwijderen