vrijdag 17 september 2021

Droeftoeters

Videre is al sinds de uitbraak van corona de luis in de pels van de coronawappies. Het blog doet overigens weinig meer dan video's doorplaatsen van maatschappelijke mislukkelingen, met snedig commentaar daaronder.

Videre werd in januari wereldberoemd door een vliegtuigje dat boven een verboden coronademonstratie op het Museumplein cirkelde, met als tekst ‘Koud he?! Videre’. Eigenlijk had er ‘Nooit meer kabinet Rutte’ en ‘Vrijheid = Blijheid’ moeten staan, maar organisator Michel Reijinga had even niet in de gaten dat hij bij de neus werd genomen toen hij 850 euro betaalde voor de luchtreclame die Videre onder het pseudoniem Gerda Groen wel even zou gaan regelen.

Het is een indrukwekkende stoet droeftoeters die op Videre voorbij komt. Je vraagt je af wat ze deden voordat corona arriveerde, behalve steun trekken. Ze hebben allemaal volgers (lees: medewappies) aan wie dagelijks een of andere mening moet worden opgedrongen. Liefst live, want instant aandacht.

Ze maken zich enorm druk over het coronavaccin, maar paffen in veel video's aardig wat sigaretten weg. Of boren zonder gene een lelijke ring door hun neus. Zoals Debbie 'Kankerhonden' Beekwielder alias Bietswielder, die van haar stokje ging toen ze onlangs tijdens een demo in Den Haag werd aangehouden, wat voor de verandering een zeer spannende video opleverde.

De zelfgeobsedeerde wappies lezen ook allemaal Videre, wat blijkt uit het feit dat er onder hen kabeljauwse twisten zijn uitgebroken over de nog altijd niet ontmaskerde identiteit van de makers van het blog. Neem Chris Folgers die beweert dat hij heel wat 'Videre mannen' in het vizier heeft. Of de nauwelijks verstaanbare Limburger Ron Schonfeld, vast meubeilair bij rechtszaken als die tegen Wouter Raatgever. 

Schofeld ondernam in juni een heel lange treinreis, met steekmes, naar Kortgene in Noord Beveland om Videre eens goed de les te lezen. Eerst belde eerst bij het verkeerde adres aan, daarna bij een duo dat hem een sapje en een Twix aanbood, maar toch echt niets met Videre had te doen. Gefrustreerd filmde Schonfeld zich vervolgens bij de bushalte. Zelden zo gelachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten