dinsdag 17 mei 2022

'Meneer Kat, houd uw mond'

Hij is in Nederland zowat vergeten, want geen hond luistert natuurlijk nog naar de dagelijkse updates die Micha Kat inspreekt vanuit de gevangenis in Belfast bij zijn vriend Rob Scholte, maar de zelfbenoemde Complotdenkers des Vaderlands stond gisteren en vandaag dan toch eindelijk voor de Ierse rechter en er keek zowaar een Nederlandse AD journalist mee.

Kat wordt in Nederland gezocht voor het bedreigen van meerdere mensen, onder wie RIVM-directeur Jaap van Dissel. Daarnaast moet hij een celstraf van zes maanden uitzitten vanwege een eerdere veroordeling voor smaad en laster. Het OM heeft om zijn uitlevering gevraagd. 

Kat protesteerde dat hij al negen maanden in de cel zit, zelfs zo luidruchtig dat de rechter hem moest verwijderen. Die rechter legde nog eens uit dat hij niet over het voorarrest ging, maar over de uitlevering aan Nederland. Ook wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.  

Meerdere keren probeerde Kat, dwars door de pratende rechter heen, te roepen dat hij ‘zeer belangrijk nieuws heeft’ wat zijn zaak ‘in het hart’ raakt. Wat dat nieuws is werd niet onthuld, want de rechter riep hard terug: ,'Meneer Kat, houd uw mond!'

Kat wil zich niet laten verdedigen door de aangewezen advocaat. Ook klaagde hij over een andere advocaat die hem ‘via fraude’ in de gevangenis heeft laten belanden. Vandaag was er - via een videoverbinding - inderdaad een nieuwe advocaat van Phoenix Law bij. Omdat die zich nog moet voorbereiden wordt de zaak opnieuw uitgesteld, in elk geval tot 24 mei, maar de inhoudelijke behandeling zal waarschijnlijk later zijn. 

Inmiddels is Kat, samen met Joost Knevel en Wouter Raatgever, ook nog veroordeeld voor het rondbazuinen van verhalen over een satanisch-pedofielennetwerk in Bodegraven. Zij moeten een schadevergoeding van 215.000 euro betalen, al valt er van deze kale kippen niets te plukken. 

De laatste twee zitten nog in observatie bij het Pieter Baan Centrum. Oud-Bodegraver en complotdenker Joost Knevel (44) hoort naar verwachting op 16 juni welke straf justitie voor hem in gedachte heeft. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak - die los staat van deze smaadzaak - tegen hem en Raatgever (54) begint op 10 juni.

2 opmerkingen:

  1. Ik vraag mij al langer serieus af waarom Micha Kat de onvermijdelijke DNA afname uit de weg probeert te gaan. Echt, je zou bijna verwachten dat het een match met God mag weten wat uit zijn verleden gaat opleveren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kat heeft al jarenlang aangegeven dat hij bang is om na die DNA-afname valselijk aan een moord te worden gelinkt. Dat is uiteraard hilarische nonsens. Hij gebruikt die afname als motief om niet uitgeleverd te willen worden. En de voornaamste reden waarom hij niet uitgeleverd wil worden, is omdat hij vele tonnen aan schulden heeft in Nederland, die hij dan zal moeten gaan ophoesten. Met een al dan niet valse link aan een moord zal het niets te maken hebben. Zeggen dat je niet uitgeleverd durft te worden omdat je bang bent voor je financiële positie, is nu eenmaal een stuk minder stoer dan een valse link aan een moord.

      Verwijderen