donderdag 4 augustus 2022

Bankroet

De ondergang van de vleesgeworden roeptoeter Alex Jones, wiens speknek met het jaar in omvang lijkt toe te nemen, lijkt nog slechts een kwestie van maanden. Jones wordt aangeklaagd door de ouders van een zesjarige jongen die in 2012 omkwam bij een massaslachting op een kleuterschool in Sandy Hooks.

Jones noemde die schietpartij in scène gezet en alle omgekomen kinderen acteurs. Een false flag om het invoeren van strengere wapenwetgeving mogelijk te maken. En daarvan is Jones een geducht tegenstander.

Iets roepen is niet zo moeilijk, maar iets roepen zonder bewijs kan je aardig opbreken. Ook als je achteraf excuses aanbiedt. '100 procent waar gebeurd,' roeptoetert Jones nu.

Vorig jaar is Jones al schuldig bevonden aan smaad; de huidige zaak gaat onder meer over de hoogte van een schadevergoeding. En het ziet er niet goed uit,

Jones beweert dat hij geen cent meer heeft, maar uit gelekte gegevens blijkt dat zijn platform InfoWars een aantal jaren geleden regelmatig 800.000 dollar per dag aan omzet haalde met reclame en de verkoop van voedingssupplementen en andere zogeheten prepper-spullen, die worden gekocht door gelovigen die zich voorbereiden op het einde der tijden. Jones leeft behalve van nepnieuws van angst zaaien.

Hij heeft al uitstel van betaling aangevraagd voor zijn bedrijf Free Speech Systems, waar InfoWars onder valt, en Jones zegt dat hij niet meer dan 2 miljoen dollar schade kan betalen. De ouders van Jesse eisen 150 miljoen dollar aan schadevergoeding. Grote kans dat er meer dan 2 miljoen wordt toegewezen. 

Update: Alex Jones moet 4 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan de ouders van een slachtoffer van de Sandy Hook-schietpartij.

Update: Nog eens 45,2 miljoen dollar schadevergoeding er bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten