zaterdag 11 februari 2023

Afgelast

Pieter Kuit. Wie kent hem nog? Een van de drijvende krachten achter de oktober 2020 opgerichte Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie 2020. Gelanceerd naar aanleiding van de steeds strengere en vrijheidsbeperkende regels die de regering doorvoerde in de strijd tegen corona. Mooie titel, maar toch vooral gebakken lucht, want iedereen kan zo'n commissie oprichten.

Al gauw bleek Pieter wel meer te suggereren dan hij kon waarmaken. Hij zou onder meer hebben gesjoemeld met titels voor zijn naam.

De BPOC2020 beweerde een rechtszaak tegen de Nederlandse regering bij het Internationaal Strafhof te hebben aangespannen. Ook dat bleek niet te kloppen. Het Internationaal Strafhof ként de BPOC2020 niet eens.

Kuit reageerde ontstemd op de kritiek. 'Internettrollen proberen ons belachelijk te maken en te dehumaniseren. Dat geeft ons stress.'

En die stress nam alleen maar toe. Kuit publiceerde al eens een naar eigen zeggen ontluisterend boek waarin de verklaringen waren opgenomen van tachtig (anonieme) agenten over de impact die de coronamaatregelen hebben op hun werk en hun contact met burgers en collega’s. 

Ondanks herhaaldelijk en dringend navragen bij Kuit bleek niemand toegang te kunnen krijgen tot de vermeende opnames van deze politieverhoren. Daarop beloofde Kuit een presentatie in Urk te organiseren waar de agenten zich bekend zouden maken. Zoals iedereen al voorspelde ging die bijeenkomst wegens 'bedreigingen' niet door.

En nu herhaalt de geschiedenis zich weer. Vandaag had Kuit zijn langverwachte
vaccinatierapport willen presenteren met getuigenissen van artsen. En je raadt het al: die gaat niet door. 'Een van de artsen gaf na de drukproef  geheel onverwacht aan nog niet tevreden te zijn met bepaalde delen van het rapport'.

De wijzigingen zullen volgens Pieter 'enige tijd' kosten. Anders gezegd: dat rapport komt er gewoon niet meer. En Pieter heeft opnieuw 'veel stress'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten