dinsdag 7 februari 2023

Belaging

Het was opmerkelijk rustig op de webstek van Vaatstra speurder Wim Dankbaar de afgelopen week. Barracuda vermoedde heel even dat Wim weer was afgereisd naar Spanje om alsnog zijn gedroomde verklaring (achtergronden) op te halen, maar in plaats daarvan was hij door een enorme politiemacht van zijn bed gelicht wegens 'belaging'.

Pas op het bureau hoorde Wim wie aangifte had gedaan, en zonder de naam te onthullen (wat kennelijk niet mag) sprak hij over een 'verrassing'.

Daaruit concludeerden Dankbaar duiders iets te vroeg dat het om Yolanthe Cabau zou kunnen gaan, na Vaatstra de grootste obsessie van Wim, maar gaandeweg werd duidelijk dat het toch weer ging om Vaatstra, althans iemand 'die zelf regelmatig de publiciteit zoekt in deze kwestie, maar kennelijk in paniek schiet als er lastige, moeilijke vragen worden gesteld'. De duiders denken dat Jan Vlug wordt bedoeld, de advocaat van Jasper S.

Barracuda kan zich niet een recente aanvaring met Vlug herinneren, maar kennelijk is er iets gebeurd wat aanleiding gaf tot deze aangifte. Dankbaar heeft het plaats delict in de gepubliceerde politiedocumenten uitgegumd.

Dankbaar beschouwt de aanhouding en de voorlopige invrijheidstelling (in principe had Dankbaar 14 dagen in voorarrest kunnen zitten) natuurlijk weer als onderdeel van het masterplan van het OM 'om mij volledig te vernietigen'.

Wat zijn ongeveer vijf behoorlijk gestoorde aanhangers ook vinden: 'Dit is een linkse bananenmonarchie aan het worden. Rechtsterreur noem ik het. En waarom er geen tegenkrachten zijn? Het recht is niet zo onafhankelijk. Ons kiest ons. En dan voor altijd. En maar een grote mond over Polen die met hetzelfde zitten alleen dan niet links maar nog oud communistisch. Nee, wij zijn een prima land. Alleen niet perfect. Selectief niet-perfect helaas. En dat is nog erger dan willekeurig. Men is hier moralistischer dan de nep-wetenschappelijke geestjes van de rechtspraak aankunnen. Wij zijn beland in de auto-immuunfase van goedheid. En dat is toch echt een ziekte.'

1 opmerking:

  1. Van mij mogen jullie schrijven wat je wil, maar als het dan over die zogenaamde Christelijke gemeente uit Noorwegen gaat dan liefst wel eerlijk. Ik heb namelijk nooit iets toegegeven. Binnenkort te lezen het boek "de Noorse maffia". Voorstukje te vinden op Blogger. En wat Dankbaar betrefd mag je mij noemen wat je wilt. Ik heb het met genoegen gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen