woensdag 8 februari 2023

Volwap

Videre.Fail is een site die nagenoeg alle wappies haten, maar tot op heden toch aardig anoniem is gebleven. Via de Whois zijn maar weinig gegevens te vinden. Dus is de kans dat de makkelijk na te lezen registratie van Videre.nl door ICT bedrijf Conclusion uit Utrecht iets met Videre.fail te maken niet bijster groot. Ook al omdat die site compleet inactief is.

Maar nee hoor, daar stond ene Ronnie Laken alias Ro Dutch bij de receptie om verhaal te halen. Bedrijf werkt voor politie en overheid en dan gaan dingen in hoofden van wappen vanzelf 'connecten'.

Maar Ronnie kwam van een koude kermis dus. Het bedrijf ontkende de relatie en heeft dat inmiddels ook op de inactieve site laten zetten. Laken noemt dat een 'understanding'. Barracuda noemt dat een vriendelijk gebaar. 

Laken is een aan lager wal geraakt fotomodel, nog altijd met een keurig getrimd baardje, maar een volwap met een strafblad. Zat ooit bij de VVD in Almere, totdat hij reageerde onder een filmpje op Facebook van een postbezorger met onder meer de woorden: 'Zeker weer zo'n kenker Marokkaan. Ik deins geen centimeter meer terug voor dat soort rattenvolk.' En voorbij was zijn politieke carrière.

Daarna ging het van kwaad tot erger, gedreven door frustratie over de coronamaatregelen, nam hij deel aan coronademo's. Januari 2021 werd hij opgepakt voor het bedreigen van journalisten.  In 2018 had hij ook al eens een verslaggever van Omroep Flevoland bedreigd.

In november eiste het OM 12 weken cel geëist tegen Laken. Laken had volgens het OM ‘geen goede relatie’ met de reclassering, wat de uitvoering van de taakstraf lastig zou maken. Uiteindelijk werd hij toch veroordeeld tot 90 uur taakstraf. Einde carrière als model.

Terug naar Utrecht: amper nadat Laken zijn onthulling over Videre.nl had gedeeld via sociale media, was William de Vos (werkloos) al met zijn brommertje naar Utrecht gereden om in de buurt van Conclusion een beetje te grommen in de camera van zijn mobiel over kankermedewerkertjes die daar rondliepen. Hilarisch was de conclusie dat met zo'n groot gebouw Videre-mensen er zelfs (moeten) slapen. Volwappen begrijpen niet dat bedrijven soms gewoon verdiepingen huren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten