dinsdag 11 april 2023

28 maanden

Micha Kat is veroordeeld tot 28 maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk voor onder meer opruiing en bedreiging.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf geëist van vier jaar tegen de 60-jarige Kat.

De rechtbank legt Kat ook contactverboden op voor drie jaar met onder andere enkele journalisten en RIVM-directeur Van Dissel. Dit omdat onder meer de kans op herhaling hoog wordt ingeschat.

Hij heeft voor lief genomen dat anderen zijn woorden letterlijk zouden nemen, aldus rechter. Ook zou hij hebben opgeroepen RIVM-directeur Jaap van Dissel te ontvoeren en te bedreigen.

De reclassering schat het recidiverisico hoog in, maar adviseert een straf zonder bijzondere voorwaarden op te leggen, omdat de reclassering, gelet op het ontbreken van een diagnose, geen plan van aanpak kan opstellen om het recidiverisico te beperken. 

GeenStijl heeft er de zakjapanner even bijgepakt en rekende uit dat met aftrek van het voorarrest er vijf maanden resteren. Plus de gevangenisstraf van zes maanden die hij nog had openstaan voor het uiten van valse beschuldigingen aan het adres van voormalig NOS-opperhoofd Marcel Gelauff brengt de totale uit te zitten tijd op elf maanden. 

In kleine kring zou Kat al hebben laten doorschemeren met pensioen te gaan. Zijn klokkenluidersite lag er even uit (domeinnaam niet verlengd), maar is weer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten