woensdag 26 april 2023

Ander geluid

De achterban van aspirantomroep Ongehoord Nederland schreeuwt natuurlijk weer moord en brand, maar na een derde sanctie lijkt het afscheid van de NPO buis onvermijdelijk. De raad van bestuur van de NPO heeft deze week een verzoek gedaan aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media om de voorlopige erkenning van de omroep in te trekken.

Kort daarvoor heeft het Commissariaat voor de Media het verzoek van de NPO om handhavend op te treden tegen Ongehoord Nederland afgewezen. Komt erop neer dat een sanctie al effectief genoeg is. Als zodanig is de toezichthouder het niet oneens met de NPO conclusies.

ON! heeft volgens de NPO meermaals onjuiste informatie en informatie met een discriminerende inhoud verspreid en weigert aanpassingen op grond van het feit dat het een 'ander geluid' wil laten horen.

Raisa Blommestijn, een van de omroepsters, twitterde een dezer dagen dat Ongehoord Nederland (als enige) bericht over effecten van massa-immigratie en de omvolking. Kritisch is op globalisme en EU. Tegen gedwongen vaccinatie en QR-samenleving is. En als enige kritisch is op de zittende macht.

Dat klinkt niet als een omroep, maar als een politieke partij. KRO-NCRV is geen verlengstuk van de ChristenUnie of het CDA, net zomin als de EO dat is. BNN/VARA is niet de lange arm van de PvdA en MAX geen roeptoeter van 50 Plus. Al deze omroepen weten ondanks hun achterban een zekere distantie te bewaren.  

Zo niet ON! ON! is een uithangbord voor  Forum voor Democratie en in mindere mate de PVV.  Van de in totaal 12,5 uur dat politici in beeld zijn, is 53 procent gereserveerd voor politici van Forum voor Democratie. blijkt uit data-onderzoek van Pointer.

Ook deelt Ongehoord Nieuws geregeld misinformatie over thema's zoals corona (besproken in 76 afleveringen), immigratie (71), seksuele identiteit en de woke-ideologie (69), klimaat (61) en de EU (58). Op de inhoud worden gasten nauwelijks kritisch bevraagd.

Oprichter Arnold Karskens krijgt ook nog de meeste zendtijd van alle gezichten die in beeld zijn (de presentatoren uitgezonderd), zo’n 108 minuten in totaal. Het andere geluid is gewoon het geluid van Karskens.

Het einde van ON? Nou nee, Barracuda vermoedt dat ze met donateurs online verder gaan. Daar zullen blckbx van Flavio Pasquino en nog wat van die andere geluid-kanaaltjes niet blij mee zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten