vrijdag 12 mei 2023

De koekwausen van Niburu

Meer dan tien jaar geleden splitsten Jeff Poelstra en Alexandra Heydebree zich af van Niburu als Nuburu.co. Daar kwam zelfs een persco in Bezinningscentrum De Oase te Nieuwland bij aan te pas. Een ouderwetse machtsstrijd vanuit het zevende bewustzijnsniveau, concludeerde Johan Oldenkamp die zich destijds nog als vredesduif had opgeworpen.

Nog altijd zijn de afgesplitste Niburianen actief met 'onthullend en bewustmakend nieuws', al opereren ze het liefst in de anonimiteit. Nou ja, niet helemaal. Heydebree heeft sinds 2020 een persoonlijke webstek waar staat dat 'als je in het vizier komt van bepaalde lieden dan zijn de potentiële gevolgen groot voor je reputatie en zelfs je leven. Dat kan al veroorzaakt worden doordat iemand zich afgewezen voelt door je of het simpele feit dat je een andere mening hebt.'

Niburu is ook de exploitant van webwinkel Orjana, waar je het onvermijdelijke colloidaal zilver kunt kopen. Of het echt goed gaat met deze webtoko is de vraag gelet op een enkele klacht ('Pand van orjana staat te koop en staat leeg'), maar vooralsnog lijkt de dagelijkse nieuwsvoorziening toch vooral als doel te hebben om de alternatieve lezer aan te zetten om zoveel mogelijk Haarlemmer olie te kopen.

Vooral met nepnieuws, waarin te pas en te onpas een vage satanische sekte wordt opgevoerd, en Joden en de Rockefellers achter ongeveer elk complot zitten. Het antisemitisme bij Niburu tiert welig. Zelfs Geert Wilders is een ingehuurde Zionist.

In 2009 werden de concrete plannen beraamd om ons uit roeien, beweert Niburu, waarna er een warrige tijdlijn volgt die moet aantonen dat door usual suspects Bill Gates en de Rockefellers jarenlang is gewerkt aan de neppandemie. Dat het uitroeien kennelijk niet goed gelukt is, althans op echt grote schaal, laat Niburu wijselijk in het midden. 

Van dit soort verhaaltjes gaan er dertien in een dozijn bij Niburu. En anders is er altijd wel een World Economic Forum (WEF) dat ons zogenaamd aan de ketting houdt.

Dat de koekwausen van Niburu zoveel tijd hebben om dit soort stukjes te tikken, veelal ontleend aan dubieuze buitenlandse bronnen, komt misschien wel omdat de omzet uit de webwinkel niets voorstelt. Zodat alsnog moet worden gedoneerd aan een door Niburu opgerichte schimmige stichting.

1 opmerking:

  1. Even gechecked over die Heel de wereld. Google geeft aan: permanent gesloten (IBAN nummer klopt)... Dus wat doen ze met de donaties? Ik denk in eigen zak steken. Hmmm, waar hebben we dat meer gelezen/gehoord?

    BeantwoordenVerwijderen