zondag 26 november 2023

Luchtkasteel

Waar waren we ook maar weer gebleven? Wim Dankbaar zit nog steeds in Spanje, en heeft nog altijd grote ruzie met zijn 'vrind' Marcel V., de man die hem in ruil voor een fortuin een alles onthullende verklaring van 'kroongetuige' Faek in de zaak Vaatstra zou bezorgen, maar tot nu toe niets heeft geleverd, behalve blanco velletjes papier en een niet bestaande vennootschap. Wim werd daarnaast besprenkeld met accuzuur, en bestolen van laptop, paspoort, iPad en contant geld, waarvan tot op heden niets is teruggegeven. 

Onlangs 'verdween' Marcel vlak voor de beloofde overdracht van de papieren en de sleutels van een appartementje omdat hij gearresteerd zou zijn.

'Elke euro die kwijtraakt, brengt mijn dakloosheid en bedelstaf dichterbij. Ik heb nu al 90 K betaald, 50 aan Faek (...) en 40 aan jou. Dit onder de uitdrukkelijke afspraak dat je alles zou terugbetalen, dat het leningen waren, met uitzondering van de 50 K voor Faek, mits je de papieren zou leveren,'
schreef Wim.

Even kreeg Wim hoop toen hij de sleutels kreeg van het appartement waar hij de komende maanden mocht verblijven, maar die pasten niet. En hoewel Wim tien maanden huur aan Marcel had voorgeschoten, bleek er een huurachterstand van twee maanden.

Het heeft even geduurd, maar het kwartje lijkt nu dan eindelijk gevallen: 'Het is dus een heel bewust bedrog geweest om mij nog meer geld af te troggelen met valse beloftes, leugens en verkeerde sleutels. Hij heeft dus nooit de intentie gehad om mij papieren te leveren of zijn appartement te laten betrekken.' 

Volkomen verblind door de aanname (meer is het niet) dat Faek iets heel anders heeft verklaard dan algemeen bekend is, heeft Dankbaar alle waarschuwingen in de wind geslagen.

Zo ook die van M.J. Hoogendoorn van Moszkowicz Advocaten Utrecht, die Faek vertegenwoordigt (citaten uit een artikel dat van Wim's site is verdwenen). 'Misschien zoudt voor uzelf eens na moeten gaan of u wel de juiste persoon (uw woorden: Nelson Mandela) bent om uw eigen luchtkasteel te onderzoeken. U stelt een immens bedrog van het hele Nederlandse volk op het spoor te zijn. U lijkt echter niet zo goed in het herkennen van bedrog. Het staat niet meer op uw website, maar had u niet twee, drie jaar geleden een niet bestaande vennootschap van Marcel gekocht? Er zou 3 ton op de bedrijfsrekening staan en u mocht hem voor slechts €.30.000,– hebben. Weet u al of deze vennootschap bestaat?'

'Doe met dit antwoord wat u wilt,' vervolgde de advocaat. 'U kennende zal het wel weer iets worden van “Antwoord op Zondag? Ze zijn in paniek!”. Bij u is immers alles, zowel een bevestiging, een ontkenning, het uitblijven van antwoord als beide antwoorden, een bevestiging. De werkelijkheid is prozaïscher. U zult het wel niet geloven maar op een advocatenkantoor spelen soms zaken van enig gewicht, die wat extra inzet nodig maken. Een mailtje uit Plopsaland is dan een welkome afleiding.'

Voor Dankbaar doemt alweer een volgende luchtkasteel op: Wimmie wil trouwen met Yolanthe Cabau!

7 opmerkingen:

 1. Wel jammer dat jullie maar voor waar aannemen wat deze idioot op zn site plaatst. Want dat de psychopaat er andere mensen bij betrekt daar rept niemand over. Dat de idioot valse mailtjes publiceert dat vinden jullie niet meer dan normaal. Dat de idioot mailtjes van zijn zoon doorstuurt, daarvan zegt niemand; wat een gek. Dat de man praat over 130k, daar vindt niemand iets geks aan. Was hij maar voor 130k opgelicht. Het enige dat nu nog gaat gebeuren is dat hij eerdaags in een Spaanse cel aan dat onderontwikkeld kweeën pikkie van m zit te friemelen met een foto van Yolanthe. Nee die Wim Dankbaar das wel een echte kerel volgens Barracuda. Foei Marcel dat je zo.n aardige nette man besodemieterd. Foei. Niet meer doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankbaar wil nog steeds heel graag geloven dat er een verklaring bestaat:

  'Ook houdt Marcel nog steeds vol dat hij de omstreden, beruchte verklaring van Faek heeft. Hij is nog steeds zeer beledigd (of hij speelt het) door mensen die zeggen dat dat niet zo is. Verder beweert Marcel dat hij meermaals contact heeft gehad met Barracuda, en zelfs dat hij Barracuda een stukje bewijs heeft gestuurd voor het bestaan van de de verklaring. Wellicht wil Barracuda laten weten of dit ook leugens zijn?'

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2023/11/27/vragen-voor-barracuda/#more-28989zazal

  Hoewel Wim het antwoord kan raden, zal ik hem nogmaals uit de droom helpen: geen contact, geen bewijs gestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wim kan niet anders. Anders moet hij toegeven dat al zijn inspanningen voor niets waren en hij ook alles voor niets is verloren.

  Hij kan het gewoon niet aan om dit te erkennen en blijft liever zijn geld spenderen aan deze illusie. Zeer binnenkort is het spaarpotje echt leeg en zal hij de realiteit alsnog moeten accepteren. Eerlijk gezegd maak ik me er wel zorgen om en denk ik dat dit verkeerd gaat aflopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gaat het zeker als iemand op zijn site met namen gaat gooien van enkele grote jongens hier. Die pikken het niet en hebben ook niks met de hele zaak Jankbaar te maken. Het is al zover dat hij op dit moment zijn kamertje niet af kan omdat hij het risico loopt dat ze hem een serieuze waarschuwing geven. En dat de man maar blijft geloven in zijn eigen oplichtingspraktijken zegt genoeg over zijn psyche. De man is ziek in zijn hoofd. Hoop dan ook dat ik hem hier niet meer zie want help m hardhandig uit die zieke droom van m.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En dan nog iets. Wim beweert al weken dat ik zijn paspoort heb. Hij doet wel aangifte maar meld dat niet bij het Nederlands Consulaat. Zijn paspoort is nog altijd niet ongeldig verklaard. Beetje raar dat hij dat niet doet maar zich nog wel kan legitimeren hier. Met een geldig paspoort kan ik hier online 50 hotelkamers per dag op zijn naam boeken. En ja, als ik zijn paspoort had, dan had hij nu al voor vele tonnen schuld en een paar auto,s op naam gehad. Dus ook wat dat lult hij weer uit zijn nek. Denk dat ze m maar beter kunnen laten inslapen. De man denkt dat het leven een cowboy boekje is. Zielig stuk stront is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marcel zegt hetzelfde Eric Donk: Dat hij Eric bewijs heeft gestuurd voor de verklaring van Faek. Ook een leugen?

  BeantwoordenVerwijderen