maandag 26 augustus 2024

Een duur complot

Je mag nog zo'n bizar feestje van je rechtszaak maken, met opgehitste fans op de publieke tribune, uiteindelijk komt de ontnuchtering. Alice Besselink mag niet langer rondbazuinen dat in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een 'satanistisch pedonetwerk' bestaat. Ze moet stoppen met het delen van deze complottheorie, zo heeft de rechtbank in Zutphen bepaald.

Als Alice daar niet mee ophoudt, moet ze per keer dat ze de complottheorie verspreidt een bedrag van 5000 euro betalen, met een maximum van 400.000 euro.

Ze moet zestig dagen de cel in als dat bedrag bereikt wordt en ze zich nog steeds niet houdt aan het verbod. Ook heeft de rechter de vrouw verplicht eerdere uitingen over dit complot te verwijderen van sociale media.

Probleem was toch vooral dat Alice volledig is afgegaan op de verhalen van Joost Knevel, die in het Zuid-Hollandse Bodegraven opgroeide.

Hun onbewezen uitlatingen leidden er ook toe dat in 2020 graven van kinderen op een begraafplaats in Bodegraven werden overspoeld door bloemen, tot onvrede en verdriet van nabestaanden, bewoners en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Alice moet nu al betalen: 1.931.72 euro aan proces- en advocaatkosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten