zaterdag 3 augustus 2024

Alice

Oud-rechercheur wil onderzoek naar Bodegraven: ‘Dit zijn zaken die het daglicht niet kunnen verdragen’, kopt Ninefornews over oud-politieagent en -rechercheur Alice Besselink. Klinkt heel serieus, maar zoals wel vaker laat Ninefornews nogal wat feitjes achterwege.

De oud-agent zet volgens Ninefornews het werk voort van Joost Knevel, die stelt dat hij in zijn jeugd stelselmatig is misbruikt in Bodegraven. Justitie weigerde volgens de site de misbruikclaims van Knevel te onderzoeken en 'de media rapporteerden zonder enige vorm van wederhoor of kritiek'.

Nou nee, het verhaal van Joost werd opgepikt door complotdenkers Micha Kat en Wouter Raatgever, die ontelbare filmpjes een volledig verzonnen verhaal rondpompten. Ze haalden volgens het OM hiermee in totaal 111.000 euro aan donaties op.

Niet veel later werden ze wegens opruiing veroordeeld tot relatief lange celstraffen en kregen ze in hun proeftijd een verbod opgelegd om nog langer over het Bodegravencomplot te praten of om contact met elkaar te hebben.

Meldt Ninefornews natuurlijk bewust niet, want dat ontkracht de kwestie Besselink. Chris Klomp dook eens in haar verleden: Na een nare bovenbeenbreuk kwam ze bij de politie op een zijspoor terecht. Ze knokte zich knap terug, maar schoffeerde personeelszaken daarbij zo hard dat niemand meer stond te popelen om mee te werken aan haar terugkeer. Ze werd volledig afgekeurd en raakte het spoor bijster.

Tijdens de coronapandemie besloot ze om als activiste door het leven te gaan en stuitte ze op het Bodegraven-verhaal. Ze werd steeds extremer, nodigde geradicaliseerde complotdenkers uit in haar woning en was niet langer voor rede vatbaar, waardoor ze veel vrienden en familie verloor. De vrouw die meent dat journalisten ‘in opdracht van de cult’ hun geld verdienen, teert op dit moment letterlijk op de zak van anderen, hoewel er nauwelijks nog een hypotheek rust op haar woning.

Voor het OM was er trouwens geen begin van een aanknopingspunt om verder onderzoek naar de verhalen van Joost te doen. De verklaringen van Knevel bleken of evident niet te kloppen of zo vaag dat onderzoek helemaal niet mogelijk was. Zijn eigen moeder denkt dat het komt door overmatig cannabisgebruik. Daar wordt je flink paranoïde van.

1 opmerking:

  1. De gemeente Bodegraven heeft inmiddels een kort geding aangespannen. Hoogtepunt: Alice vroeg om het spelen van een nummer van uitgerekend Michael Jackson. Uitspraak over 2 weken.

    BeantwoordenVerwijderen