dinsdag 20 augustus 2024

Kansloos

Rechtszaak tegen ministerie van Financiën: ‘De financiële steun aan Oekraïne moet beëindigd worden’, kopt Ninefornews. Er had moeten staan: gekkieclub heeft de ballen verstand van het kabinetsbeleid.

Het gaat om een rechtszaak van een oude bekende: De Nationale Bond tegen Overheidszaken van Jordy Zwarts. Zwarts heeft een verleden als (internet) oplichter en 5G activist. De Nationale Bond tegen Overheidszaken voerde rechtszaken namens bezorgde burgers tegen 5G-straling.

Maar de bond verliest de ene zaak na de andere, op kosten van wel erg domme donateurs ook nog. Allerlei kort gedingen die de bond aanspande tegen de bestuursvoorzitters van KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile in verband met 5G straling werden afgewezen.

Op 4 september zal de rechter bepalen waar de volgende kansloze zaak wordt behandeld. Want Jordy heeft zijn peilen weer eens gericht op de verkeerde instantie.

Het Ministerie van Financiën is uiteraard niet verantwoordelijk voor de 'financiering van misdrijven tegen de menselijkheid'. Geen enkele ministerie is dat. Ministeries voeren kabinetsbeleid uit.

Waarom dan toch dat ministerie? Omdat Zwarts niet wil dat hij belasting betaalt voor het financieren van sociale huurwoningen, 'die voor statushouders worden gebouwd'. Of voor financieren van het World Economic Forum dat 'met een illegale staatsgreep het beleid voor ons bepaalt'. Of voor het financieren van een klimaatfonds van miljarden euro’s, waar wel geld voor is, 'terwijl de Nederlandse burgers honger lijden en in de kou zitten'.

Los van de onzinnigheid hiervan, kabinetten worden democratisch gekozen en kiezers stemmen dus ook in met het kabinetsbeleid ten aanzien van sociale huurwoningen, klimaat en de steun aan oorlogen. Daar gaat de rechter niet over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten