woensdag 21 augustus 2024

Alice in Wonderland

Ze is even een hit in wappenland, met dank aan de komkommertijd: een oud-agente (vertrokken na een arbeidsconflict) die de complotten rond vermeend kindermisbruik in Bodegraven uit 2021 nieuw leven inblaast. Alice Besselink gelooft dat Joost Knevel, die deze verhalen aankaartte bij onder meer Micha Kat, getuige is geweest van satanische kindermoorden. 

Knevel, Micha Kat en Wouter Raatgever zijn voor opruiing veroordeeld tot relatief lange celstraffen en kregen in hun proeftijd zelfs een verbod opgelegd om nog langer over het Bodegravencomplot te praten of om contact met elkaar te hebben. Achteraf moest zelf Kat toegeven dat hij zich door de verhalen van Knevel heeft laten meeslepen.

Dat doet Alice ook. Ze is naar eigen zeggen zelf ‘een misbruiksurvivor’. Behandeld met EMDR en therapie ook nog. In een video zegt ze dat ze ‘met haar kleren aan betast werd op 12-jarige leeftijd’. 

Maar ten aanzien van Bodegraven heeft ze nauwelijks dossierkennis en volgt ze naar eigen zeggen slechts de 'grote lijnen'. Ze heeft met andere woorden niets substantieels toe te voegen aan wat Kat cs hierover vertelden.

Het helpt ook al niet dat je versterking zoekt bij volmalloten als de eeuwige ‘fakkeldrager’ Max van den Berg. Of gaat roepen dat advocaat Cees van de Sande van de gemeente Reeuwijk-Bodegraven moet worden aangehouden wegens ‘machtsmisbruik en het verdoezelen van kindermoorden'. De ironie: Een deel van haar potentiële achterban gelooft haar ook nog eens niet. Of denkt dat ze staatsagent is.

Gisteren moest Alice verschijnen in de rechtbank te Zutphen. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft geen zin om weer voor veel geld beveiliging in te schakelen voor de bewaking van het kerkhof, waar misbruikte kinderen zouden liggen.

De gemeente eist dat Besselink met onmiddellijke ingang stopt met haar uitlatingen over de zaak. Ook wil de gemeente dat Besselink alle reeds gepubliceerde berichten binnen 48 uur gaat verwijderen. In geval van het niet-naleven van het vonnis eist de gemeente een dwangsom van 5000 euro per dag met een maximum van twee ton.

De burgemeester lichtte toe: 'Ik maak mij zorgen om de ouders die een kind zijn verloren en rouwen. Die mensen zijn doodsbang. Ik krijg ze bij mij thuis. Ze maken zich zorgen. We krijgen het toch niet weer? Dat zijn de echte slachtoffers. Dit zijn de mensen die het hardst geraakt zijn. Ze zijn doodsbang'

Zoals een complotdenker betaamt moest er natuurlijk weer met wraking worden gedreigd. 

De uitkomst van het kort geding laat zich dan ook raden. Barracuda voorspelt dat Alice in Wonderland weer heel snel in de anonimiteit verdwijnt. 

Alice ziet het einde van haar kortstondige actie zelf ook al naderen: 'Als het betekent dat ze mij aan gaan pakken, laat ik het los. En dan is het aan het volk om iets te doen en anders zeg ik: geef jullie kinderen aan de staat.'

1 opmerking:

  1. Dat laatste hoorde we de vorige veroordeelden ook zeggen, en toch schijnen ze weer (langzaam) bezig te zijn. Een van de drie zou zelfs al thuis zijn opgezocht voor aanhouding want proeftijd.

    BeantwoordenVerwijderen