vrijdag 3 januari 2020

Retorische huperbool

Voor Alex Jones is het nieuwe jaar niet al te best begonnen. De vleesgeworden Infowars roeptoeter moet van een Texaanse rechter 100.000 dollar schadevergoeding betalen aan de ouders van een zesjarig kind dat bij de Sandy Hook aanvallen om het leven is gekomen. Jones riep natuurlijk weer meteen dat het een hoax was.

In december 2012 werden 26 mensen, onder wie twintig kinderen, doodgeschoten op een basisschool in de Verenigde Staten. De 20-jarige schutter schoot vervolgens zichzelf dood.

Vrijwel meteen vonden allerlei gekkies aanwijzingen voor een valse flag. De schietpartij zou door de overheid in scène gezet zijn om wapenbezit aan banden te leggen. Ook zouden er nooit kinderen zijn omgekomen en waren de rouwende ouders in werkelijkheid acteurs, ingehuurd door de regering. De ouders werden door voorstanders van wapengebruik lastiggevallen, en moesten zelfs verhuizen.

Jones heeft zijn beweringen overigens allang ingetrokken onder het mom van 'retorische hyperbool', wat zijn advocaten hem kennelijk hebben ingefluisterd. Niet zonder reden, want er lopen nog enkele rechtszaken van nabestaanden tegen Jones. Bovenop de ton die Jones nu al moet betalen komen ook nog eens 34.000 aan advocaatkosten.

Jones heeft het financieel al niet makkelijk, want verbannen van het grootste deel van zijn sociale media-accounts. Zijn pagina's op Facebook, YouTube, Spotify en alle Apple sites werden in 2018 bijna tegelijkertijd allemaal verwijderd.

2 opmerkingen:

  1. In Nederland is er waarschijnlijk maar eentje die onvoorwaardelijk in Alex Jones gelooft: Micha Kat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jones verdient zijn geld met vitaminepreparaten oid toch? Zal ook wel wat minder lopen. Nu ja, deze man verdient wat tegenslag wat mij betreft.

    BeantwoordenVerwijderen