zaterdag 25 januari 2020

Schade

Oud-rechter Hans Westenberg moet 1,4 miljoen euro plus rente betalen aan de Rotterdamse advocaat Hugo Smit, zo heeft het gerechtshof in Den Bosch afgelopen week bepaald.

De ‘bellende rechter’ had de advocaat alweer vele jaren geleden in een boek van Micha Kat ten onrechte beschuldigd van leugens over een telefoongesprek.

Als gevolg van de beschuldigingen van Westenberg vertrok Smit bij advocatenkantoor Simmons & Simmons. Het hof wijst daarom een vergoeding voor de hierdoor geleden inkomensschade toe à 150.000 euro per jaar. Al met al gaat het om een periode van zeven jaar en acht maanden, ofwel 1,15 miljoen euro, vermeerderd met wettelijke rente. Omdat Westenberg dat geld niet heeft, wordt de schade volledig vergoed door de Raad voor de Rechtspraak.

Na dit vonnis is ook Micha Kat in actie gekomen, hopend op minstens zo'n mooi bedrag. Westenberg wordt opgeroepen om voor het Hof te verschijnen.

Vanaf het moment dat Kat een piepklein succesje boekte met een tussenvonnis tegen Westenberg - waarbij de rechter niet wilde uitsluiten dat ook Kat door de affaire schade had geleden - droomde Kat zich al rijk.

Maar een eerdere poging om alvast een half miljoen te toucheren bij de Raad voor de Rechtspraak was al eens gestrand. Advocaat G.J.H. Houtzagers liet destijds weten elke aansprakelijkheid van de hand te wijzen. De rechter oordeelde nog datzelfde jaar (2018) dat een geldvordering in kort geding is 'alleen toewijsbaar is als het bestaan van deze vordering voldoende zeker is.'

En dat Kat terend op geld van zijn ouders al jaren bivakkeert in armoedige hostels en Airbnb adresjes in Dublin en Belfast, heeft niets met de zaak Westenberg te maken, maar alles met zijn toenemende complotgekte, waardoor betalende opdrachtgevers geen gebruik meer wensten te maken van zijn diensten. Iets wat de tegenpartij makkelijk kan aantonen.

2 opmerkingen:

  1. Ben je weer van de waakstand af btw? We missen je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is bijzonder hilarisch om te zien hoe Kat denkt dat zijn zaak hetzelfde is als de zaak-Smit. De laatste is een gerespecteerde advocaat die daadwerkelijk schade heeft ondervonden omdat zijn loopbaan werd geraakt. Kat was en is een klaploper die zijn eigen ondergang volledig aan zichzelf te danken heeft (door ruzie te maken met NRC, door zijn kansen bij de Telegraaf te verkloten door tegen de muren van Nieuwspoort te pissen, door valse bommeldingen te doen en door celstraffen te krijgen voor lastercampagnes). Ik schat zo in dat Kat heel misschien een paar duizend euro krijgt, die hij meteen weer in kan leveren omdat hij nogal rijk in de schulden zit. Het grappige is dat Mafkat ondertussen klaagt over demonisering terwijl hij zelf al meerdere veroordelingen op zijn naam heeft wegens walgelijke demonisering. Als klap op de vuurpijl had Kat ook nog eens kinderporno op zijn site staan. Als de raadsman van Westenberg een beetje op heeft gelet maakt hij gehakt van het pleidooi van Stapel straks en slaat hij Kat zelf aan voor imagoschade. De kans van slagen acht ik groter dan de kans dat Kat geld krijgt. Overigens: Kat zit niet meer in hostels in Ierland, hij heeft een huurhuisje in Belfast. Adres is bekend.

    BeantwoordenVerwijderen