woensdag 1 januari 2020

Weer mispoes voor paragnosten

De traditionele nieuwjaarsduik van Barracuda is de terugblik op de paranormale voorspellingen op het afgelopen jaar. Waarbij we elk jaar weer moeten vaststellen dat de plank volledig wordt misgeslagen. Een willekeurige greep:

ParaVisie (Henny Stoops) wist bijvoorbeeld zeker dat het kabinet zou gaan vallen en er nieuwe verkiezingen zouden worden uitgeschreven. In het nieuwe kabinet zouden de FvD en PVV samen met een kleine partij een nieuw kabinet vormen (Het enige wat hiervan een beetje klopt is dat FvD en PVV inmiddels samen met de PvdA een grote aanhang hebben).

Trump zou een akkoord met Iran en Noord-Korea gaan sluiten. Nope, Noord-Korea dreigt gewoon weer met nieuwe kernproeven en rakettesten. Gisteren nog heeft Trump Iran ervan beschuldigd achter de aanvallen te zitten op de Amerikaanse ambassade in Bagdad.

Na het aftreden van Merkel zou er in Duitsland een 'harde strijd op rechts' komen. Mis: de kanselier heeft in november kenbaar gemaakt dat de huidige coalitie de termijn moet afmaken.

O ja, en er komen 'steeds meer bewijzen' van buitenaardsen wezens naar buiten die 'men niet langer kan negeren'. Dat is geen voorspelling, maar lijkt vooral een wens van ParaVisie.

Voor 2020 verwacht ParaVisie onder meer een aanslag op een misdaadjournalist, vervroegde Kamerverkiezingen, de opleving van de bitcoin, een recessie en een Ufo verschijnsel rond Den Haag (je bent tenslotte niet voor niets ParaVisie).

Jan C. van der Heide presteert het ieder jaar weer om van persoonlijke opvattingen voorspellingen te maken. In oktober 2018 voorspelde hij voor 2019 een periode van maatschappelijke vertrutting, betutteling, bemoeizucht en bevoogding. 'De wereld zal in het teken staan van: moraalridders, zedenprekers, scherpslijpers, mieren-, kommaneukers, moralisten, haarklovers, muggenzifters.'

Zo moest Van der Heide als roker ook even kwijt dat de 'Nederlandse Staat een hetze aan het ontketenen tegen roken'.

Zo ook: 'De discussie over het Pietje van Sinterklaas zal een onverwachte wending krijgen. Kinderen zullen zelf protesteren… en eisen dat volwassenen ruzie gaan maken over andere onderwerpen, maar niet over hun feest! Er komt zelfs een kinderprotestoptocht…'

Mispoes: De internationale rente gaat klimmen en sneller dan we denken, een uiterst gemene griepgolf ontstaat in Rusland en waaiert uit over Europa en de wereld, er ontstaat een ernstig handelsconflict tussen Duitsland en Frankrijk, en het goud en de bitcoins klimmen naar grote hoogten.

Een beetje juist: 'Grote onrust in Engeland, de geluiden worden steeds duidelijker dat Ierland, Schotland zich willen afscheiden van Engeland.'

Sonja Dover zat er helaas ook weer eens naast: Rutte zou aankondigen zich niet meer herkiesbaar te stellen als premier, Noorwegen en Zweden zouden overwegen uit de EU te stappen (Noorwegen zit niet eens in de EU), evenals Spanje en Italië, vanaf begin februari kwam er opnieuw een koufront, sneeuwbuien, veel kou, veel bevriezingen (wederom een van de zachtste februarimaanden sinds 1901) en de mooiste: Nederland komt in 2019 niet zo ver in het songfestival (won voor het eerst in 44 jaar).

Thomas Woolthuis voorspelde: de Formule 1 komt niet in Zandvoort (wel), de ijzers uit het vet voor de Elfstedentocht (niet), Robert ten Brink stopt met All You Need (niet), een meteoor van ongekende omvang (niet) en voedselschaarste in VS (niet) en een nieuwe Nobelprijs voor Nederland (Ben Feringa was toch echt de laatste in 2016).

2 opmerkingen:

  1. Voorspellerig dom gezwets van aluzeikers Nieboehoe: http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14732:voorspellingen-voor-2020-door-andre-molenaar&catid=27:paranormaal&Itemid=40

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo jammer dat de schrijver van dit blog niet even beter zijn of haar huiswerk had gedaan... want mijn voorspelling dat de Formule 1 NIET doorgaat in 2020, is wel degelijk uitgekomen... en lees de rest ook eens... want daar staan heel veel voorspellingen die ik heb gedaan over 2020 die nu al uitgekomen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen