vrijdag 31 januari 2020

Botte bijl

Klimaatscepticus Rypke Zeilmaker (44) is donderdag gearresteerd voor bedreiging. 'Hoe 3 agenten met een hulpofficier van justitie je tegen de grond smijten in je eigen huis om je in de handboeien gekneld naar de cel in Leeuwarden af te voeren. Om iets dat je op internet schreef, dat iemand als bedreiging wilde zien,' schrijft hij op zijn blog.

Hij was ooit, na carrière bij De Gelderlander en de wetenschapsredactie van Het Parool, betrokken bij het blogje Climategate, gevuld door lieden van wie je je serieus afvraagt hoe ze in godsnaam hun dagelijks brood verdienen (o ja, een was tennisleraar).

Bij Climategate ontwikkelde de Fries zich tot een soort Micha Kat. Hij zette dagelijks de bijl in windmolens in zijn geliefde provincie Friesland. En Rypke vindt dat ongeveer alle Nederlandse journalisten groenblinde totaalsukkels zijn. Het liefst gaat hij in Vikingstijl in strijd tegen de duurzamen, ook wel Klimanazi's genoemd. 'Jullie Klimaatleugenaars en geschiedsvervalsers kunnen een bijl in je harses krijgen en verdienen het om door een boze menigte naar de hel gestuurd te worden.'

Met diezelfde botte bijl bedreigde Rypke virtueel een Friese ambtenaar, natuurlijk eentje van de groene maffia, met 'Fut Doadskoppe'. Fries voor 'Meteen doodschoppen'.

En inmiddels klaagt Rypke dat hij onheus is bejegend, met een zware rugblessure, 'omdat 3 agenten met hulp-officier van justitie mij tegen de grond kwakten. Dit deden ze om de handboeien op mijn rug aan te draaien. Een relatief goed genezen hernia is nu weer zo opgeleefd, dat ik niet normaal kan zitten, of opstaan uit een ligpositie.'

Zelfs op weg naar het bureau kon Rypke het weer niet laten: 'U zou zich in mijn werk moeten verdiepen, als u weet wat er uit naam van klimaat straks ook uw eigen gezin treft. (bijvoorbeeld ‘van gas los, met binnentredingsrecht’, onbetaalbare energie)'.

Want als afstammeling van pakes Wybe en Rypke 'zijn we 200% Fries, roodbaard met blauwe ogen, niet bang of achterbaks maar vrijheidsgezind'.

Update: O jee, Rypke bestaat weer helemaal niet: 'Het is wel handig als “Rypke Zeilmaker” alvast de subliminale associatie met de Fries Martin Vrijland oproept.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten