zaterdag 21 november 2020

Liefdesverklaringen

's Lands grootste Trump-fan is ongetwijfeld Robert Jensen, de door Hilversum uitgekotste deejay die met zijn Jensen Show graag grossiert in rechtse complotten. En godberhet zelfs liefdesverklaringen aan Trump tweet.

Iedere week etaleert deze papzak zijn haat jegens de linkse media, al heeft die antisympathie ongetwijfeld te maken met het feit dat hij in het 'linkse Hilversum' niet meer aan bod komt. De frustratie daarover komt met grote regelmaat terug.

Of Jensen onder de armoedegrens leeft weet Barracuda niet, maar een handvol donaties levert naar zijn overtuiging geen fatsoenlijk maandsalaris op. Adverteerders lijken de show te mijden. Maar wat is Jensen blij met zijn vrijheid zonder 'Nu.nl factcheckers' of lastige bazen. 

Zijn enige echte claim to fame tot nu toe: maandenlang in de gaten gehouden door het Nederlandse leger (evenals Viruswaanzin en de Gele Hesjes trouwens).

Wat elke keer weer opvalt aan Jensen is de oppervlakkigheid: de overheid voert volgens Jensen met zijn mondkapjesplicht een 20/30 agenda uit, maar die agenda wordt nergens toegelicht, behalve dat de economie kapot moet (dat lijkt Barracuda geen 'agenda'). Over de 1961 mensen met corona in het ziekenhuis, waarvan 547 op de IC, hoor je hem niet. Liever citeert Jensen een Deens onderzoek dat moet aantonen dat mondkapjes niet of nauwelijks helpen, maar laat belangrijke nuances achterwege.

Gisteren ging het ook over de vermeende verkiezingsfraude in de VS. Ook Jensen schijnt zeker te weten dat Trump heeft gewonnen (reality check) en verwees naar de hilarische persconferentie waarin een van Trumps advocaten Sidney Powell doodleuk beweerde dat de gebruikte stemmachines draaiden op software die is gemaakt in opdracht van de Venezolaanse president Hugo Chavez. Stemmen op Trump zouden op miraculeuze wijze van het ene moment op het andere naar Biden zijn gevoteflipt.  

Afgevend op de media die weer een 'te grote jas aantrekken', weet Jensen nu al het bewijs voor deze bizarre beweringen 'volgende week gaat droppen'. Bewijs leg je immers bij rechters neer. Je mag hopen niet bij rechters die ook minder vergaande claims uit het Trump kamp naast zich neer hebben gelegd.

Barracuda vreest eerlijk gezegd voor het voortbestaan van Jensen na 20 januari: Biden is te saai om je druk over te maken. 

Update: Powell alweer aan de kant gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten