zondag 4 juli 2021

Just Charlie

Dutch Digger Wim Visscher is alweer gezakt voor zijn complottheorie. Maandag meldde Wim dat de Grote Kentering nu toch echt was aangebroken. Gesara/Nesara, de door wappies gedroomde ideaalwereld waarin alle schulden worden vereffend, ook die van jou en mij, zou zijn aangekondigd voor 28 landen. Hij had het al honderd keer voorspeld, weliswaar op gezag van derden, maar nu was het dan zover.

De euforie hield echter nog geen 24 uur stand. Dinsdag moest Wim toegeven dat de tijdlijn niet kon kloppen, want eerst moet Donald Trump weer in het Witte Huis worden geïnstalleerd. Het zal Barracuda benieuwen hoe lang zijn volgers deze apekool nog serieus nemen.

De informatie kwam natuurlijk weer van usual suspects Nick Fleming en het orakel van Marbella Charlie Ward. Die laatste is onder Nederlandse wappies erg populair. Wim Visscher mocht, net als Peter Bierhof, Rob van Patriot Talk, Bryan Roy en transformatiecoach Danielle Stotijn, regelmatig aanschuiven bij diens Zoom sessies.

Ward profileert zich graag als een geldkoerier voor de 'grote jongens' in de wereld, met de juiste contacten, vooral uit kringen van Trump. Maar het gros van die verhalen is gewoon bluf, zegt zijn oudste zoon uit zijn eerste huwelijk Glenn Ward in een reeks van interviews bij Mr. Seeker of Truth.

Ward kijkt amper naar van video's van zijn vader, maar wordt via sociale media regelmatig benaderd door fans of critici. Het werd zo erg dat Glenn heeft overwogen om zijn naam te veranderen. 'Ik kan niet geloven wat er uit zijn mond komt.'

Zijn vader is nooit een rijk man geweest. Zijn huis in Marbella is bescheiden. Hij betaalde jarenlang geen alimentatie nadat zijn huwelijk was ontbonden vanwege overspel. Hij heeft vaak geld moeten lenen. "Zo nu en dan had hij even weer geld, maar dat gooide hij meteen over de balk."

Charlie Ward heeft een opleiding als elektricien genoten. en leverde beveiligingscamera's aan Britse gevangenissen voordat hij geld verdiende met time sharing in onder meer Dubai. Verhalen dat hij daar in privéjets naar toevloog zijn compleet verzonnen, zegt Glenn. "Ik ben diverse keren mee geweest, gewoon in economy."

Glenn is niet meer 'on speaking terms' met zijn vader. Dat komt omdat hij ooit werd bedreigd door criminele vrienden van Charlie die geld wilden. "Ik moest met mijn gezin onderduiken, maar Charlie liet mij totaal zitten. Het interesseerde hem echt niets." Zijn vader heeft twee keer zelf in de gevangenis gezeten, onder meer vanwege credit card fraude.

Een oude vriend van hem vertelt dat Charlie begon met het delen van complotten via WhatsApp. "Hij gelooft echt in die dingen, zelfs al wijs je hem keer op keer op de juiste feiten". In maart 2020 begon Charlie's ster te stijgen dankzij YouTube filmpjes waarin hij zogenaamd geheime 'intel' deelt. Nu is er zelfs al een biografie van hem in omloop, I'm Just Charlie.

Dat merendeel van zijn voorspellingen nooit uitkomt, weet Charlie kennelijk maar al te goed. Vandaar hij oudere YouTube video's heeft opgeruimd, aldus Mr. Seeker of Truth.

Ook is het volgens deze vlogger niet zo moeilijk om Charlie te betrappen op leugens. Ward doet net alsof hij bevriend is met Trump en als bewijs toonde hij onlangs twee manchetknopen met diens handtekening. Helaas gewoon voor iedereen te koop op eBay.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten