zondag 25 juli 2021

Uitknijpen

Het laatste nieuws omtrent de nu al jaren aanhoudende ruzie tussen Vaatstra-speurder Wim Dankbaar en uitgever Hans Mauritz was dat Wim zijn oud-partner nog een allerlaatste kans bood om informatie aan te leveren waarmee hij alsnog zijn eeuwige strijd tegen de demonen kon winnen.

Bij ontvangst van deze bescheiden zou Dankbaar afstand doen van zijn vorderingen op het echtpaar Mauritz (zo'n 60.000 euro) en zou hij alle scabreuze verhalen over Mauritz van zijn site Rechtiskrom verwijderen. Deze afspraken werden keurig vastgelegd in een door een ieder ondertekend contractje, waarvan de deadline helaas is verlopen zonder resultaat.

Sindsdien is de sfeer er niet beter op geworden, zeker niet toen Dankbaar eindelijk eens deed wat hij jaren geleden al had moeten doen: de info van Mauritz dubbelcheken. Zo kwam Dankbaar er gauw achter dat de vette worst die Mauritz hem onlangs had voorgehouden, feitelijk al niet kon kloppen.

En dus is het weer vanouds oorlog tussen de twee. In een mail beweert Mauritz nu dat 'ik gisteren nog ben gebeld door Dankbaar dat hij mij helemaal zou slopen'. Dat Mauritz recent aangifte heeft gedaan tégen Dankbaar (smaad laster, afdreiging en bedreiging met de dood) en Wim daarvoor van zijn bed zou zijn gelicht en gearresteerd. Dankbaar heeft de aanhouding en bedreigingen tot op heden niet weersproken.

Mauritz schijnt Dankbaar ook nog een koekje van eigen deeg te hebben gegeven via een smaadcampagne op een van zijn (nauwelijks bezochte) websites. Het hostingbedrijf heeft het een en ander op verzoek van Dankbaar verwijderd. De buitenwacht geniet intussen mee, want Dankbaar gooit werkelijk alle correspondentie online.

Niet dat hij Dankbaar er zelf veel beter van wordt: hij kan Mauritz (met echtgenote persoonlijk failliet verklaard) tot in lengte van dagen financieel uitknijpen via de curator. Maar de kale kip zit nu al op zwart zaad.

Update: verslag verhoor Dankbaar en concept aangifte tegen Maurirz.

2 opmerkingen:

  1. Van je bed gelicht worden is geen arrestatie. Wil je nu weten wat er is gebeurd? Ik wil het je wel vertellen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen