zaterdag 17 juli 2021

Pettermans

Het was de week waarin Dutch Digger Wim Visscher weer karrenvrachten aan berichten, video's en gifjes over zijn volgers op Telegram heen stortte, zoals te doen gebruikelijk zonder enige uitleg of context en grotendeels afkomstig uit de meest donkere krochten van het interwebs.

Zelfs de meest fanatieke Wim parochiaan moet hiervan zo langzamerhand kloppende hoofdpijn krijgen, al was het maar omdat de aankondigingen van zijn eigen video's op Rumble en YouTube ondergesneeuwd raken.

Met schorre stem kondigde Wim voor de zoveelste keer GCR/RV en aansluitend Gesara/Nesara aan, de Deus ex machina die werkloze sullen zoals Wim steenrijk moet maken en volledig waardeloze valuta zoals de dinar moet opwaarderen. Zoals altijd leest Wim dan een of ander vaag bericht voor dat kennelijk in zijn inbox is beland en door Google Translate wordt gehaald. Op de dag des oordeels (donderdag) gebeurde er voor de honderdste keer niets. 'Ik ben alleen maar de messenger mensen,' snotterde Wim.

Ook was er afgelopen week een video waarin Wim een jonge marinier interviewde die kritisch was op het coronabeleid. Een petje moet zijn identiteit verbergen. Alleen twijfelde het gros van Wim's achterban, blijkens de nodige reacties elders ('Neppert. Onderzoek die pettermans....'), of dit wel wel een echte marinier was. Binnen de kortste keren was de video zonder verdere uitleg alweer verdwenen.

Veruit de mooiste video verscheen afgelopen maandag, toen Wim mopperde over zijn vele belastingaanslagen, doch meende dat daaraan wat te doen was. Dat de Staat der Nederlanden eigenlijk gewoon een bv was, met Rutte als CEO, nota bene geregistreerd bij Dun & Bradstreet, Nederland feitelijk een vreemde mogendheid is en het Ministerie van Financiën eigenlijk Movaris BV heet en Wim daar helemaal geen contract mee heeft. Dus.

Het kostte Barracuda weinig moeite om de bron van deze onzin te achterhalen: een WordPress site genaamd krishnananda949, gevuld door een complotdenkende religek die werkelijk niets heeft begrepen van wat hij bij D&B en EDGAR databases aantreft. Waarbij de staat natuurlijk geen bv is, maar een publiek rechtspersoon, en vanwege de kredietwaardigheid een eervolle vermelding bij D&B heeft gekregen. En de State of the Netherlands bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC alleen wordt genoemd in relatie tot het voormalige staatspostbedrijf TNT en Nederland dus geen 'vreemde mogendheid' is. En Movaris niet het hoofdkantoor is van Ministerie van Financiën (die zit natuurlijk in Den Haag), maar een ingenieursbedrijf dat kantoorruimte huurt in Utrecht.

En helaas voor Wim: elke Nederlander is bij geboorte belastingplichtig, daar heb je geen contract voor nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten