vrijdag 2 juli 2021

Pedograven

Het vonnis kwam eerder dan verwacht, en zal weinigen hebben verbaasd: Micha Kat, Joost Knevel en de thans gedetineerde Wouter Raatgever moeten van de rechter per direct stoppen met hun acties tegen de gemeente Bodegraven alias Pedograven en de al gepubliceerde verhalen van het internet verwijderen. Als zij dat niet doen moeten zij dwangsommen betalen en kunnen zij uiteindelijk zelfs worden gegijzeld. Het gaat om 5.000 euri per persoon per dag met een maximum tot 200.000 euro.

Volgens de rechter is er geen enkel objectief bewijs voor de vergaande aantijgingen, die alleen maar onrust onder burgers veroorzaken. De 'hervonden herinneringen' van Knevel vormen geen objectief bewijs.

Exemplarisch is in dit verband volgens de rechter de als feit gepresenteerde stelling dat de broer van een van de inwoners (en tevens eiser in deze zaak) wegens betrokkenheid bij het netwerk zelfmoord zou hebben gepleegd door voor een trein te springen. Uit de officiële overlijdensakte blijkt een natuurlijke doodsoorzaak.

Dat het zo zou aflopen werd eigenlijk al duidelijk tijdens de zitting, aangezien Raatgever en Kat geen enkel ondersteunend bewijsmateriaal hadden verzameld en in diverse Red Pill Journals Knevel maar lieten leeglopen in de volle overtuiging dat hij de waarheid sprak. Vandaar dat Kat in de rechtbank betoogde dat hem als journalist een verdergaande mate van vrijheid van meningsuiting toekomt dan de gemiddelde burger om misstanden aan de orde te stellen.

Niet dus. Binnen zeven dagen na betekening van het vonnis moet het drietal verzoeken indienen bij  Google, Yahoo!, Bing, DuckDuckGo, Startpage en Ask om zoekresultaten aangaande Pedograven te wissen. Met afschrift uiteraard. De gedaagden mogen verder alvast 1994 euro aan griffierechten en advocaatkosten betalen. Dat kan mooi van de 15.000 euro waarmee Raatgever in Groningen werd opgepakt.

'Ik ben vereerd en trots dat ik, mede uit naam van mijn vermoorde Joodse voorouders, het journalistieke verzet tegen de nieuwe Nazi's in Den Haag mede mag aanvoeren,' twitterde Kat, die zich vermoedelijk niets zal aantrekken van het vonnis.

Het vonnis kwam overigens een dag nadat koepelorganisatie GGD GHOR Nederland aangifte had gedaan bij de politie omdat haar medewerkers (met naam en toenaam) worden bedreigd door leden van de Telegram-groep De Bataafse Republiek van Knevel & Co, met oproepen als 'ruim deze moordenaars van de straat', 'jagen maar' en 'alles kan kapot'. Kat beweerde meteen dat de bedreigingen uit de hoek kwamen van trollen, met als doel om de Telegram kanalen te ontwrichten, wat overigens best eens zou kunnen.

En er was nog meer slecht nieuws. Tussen neus en lippen door meldde Kat dat zijn uitleveringszaak toch weer op de rol staat, en wel op 3 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten