woensdag 24 november 2021

Smakeloos beeld

Zelfverklaard justitie klokkenluider en sinds kort pedojustitiejager Huig Plug heeft zojuist tien weken gevangenisstraf gekregen, waarvan vier voorwaardelijk voor het bedreigen van Rutte en De Jong in de vorm van een foto van twee bodybags, die kort voor een beslissende persconferentie op Twitter werd geplaatst.

De officier constateerde niet ten onrechte dat Plug de laatste tijd 'extreem' aan het gaan was, onder meer met het volgen van de auto van Rutte. De beveiliging van Rutte 'voelde zich ongemakkelijk'.

De rechter deelt die mening. Er bestond (met dank aan de verslaggeving van Potkaars) redelijke vrees voor een daadwerkelijk misdrijf. De rechter sprak van een 'smakeloos beeld'. De manier waarop onvrede geuit heeft grenzen. Plug mag ook niet meer binnen 50 meter van de bewindslieden komen, anders mag hij nog een week naar de gevangenis.

Plug zat sinds zijn arrestatie in Cel D36 van PI Almelo alias De Karelskamp. Zijn cameraman en neef Pieter Parleviet (runde een verlieslijdende slijterij) ging iedere dag van Katwijk op en neer om de gebouwen en een enkele medestander op video vast te leggen, waaronder een of andere malloot die een heuse LED kar liet aanrukken.

Het moet een bijzondere ervaring voor de oud-gevangenbewaarder zijn geweest om zelf eens in een cel te zitten. Sinds zaterdag is Plug als een heuse dramaqueen in hongerstaking gegaan, en zat hij vast in isolatie, naar verluidt omdat hij een coronatest had geweigerd. Dat laatste vertelde Plug zijn achterban natuurlijk niet, en de suggestie dat er door de officier een dossier van 300 pagina's (!) over hem zou zijn toegevoegd bleek compleet verzonnen.  

De enige troost voor Plug: zijn fans, een handvol wappies, die door de ME bij de ingang van de rechtbank werden weggejaagd en de hele tijd 'Arrest Demmink' scandeerden (lekker relevant weer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten