zaterdag 13 november 2021

De week van Huig Plug

Zelfbenoemd klokkenluider van justitie Huig Plug is vrijdag in Den Haag gearresteerd wegens aangifte van bedreiging. Neef en vaste cameraman Pieter stond zaterdag de hele dag voor het politiebureau van Leiden, waar Plug naar toe is gebracht, maar werd niks wijzer. Barracuda dus ook niet.

Plug was weer het zoveelste livefilmpje aan het opnemen om aandacht te vragen voor de zaak Lisa. Hij had op Het Plein te Den Haag nog maar amper het plakkaat Pak de Pedofiele Elite op het beroemde standbeeld van Willem van Oranje bevestigd, toen een groep politiemannen op hem kwam aflopen. Eerst meende Plug dat het plakkaat moest worden verwijderd, maar het bleek om iets anders te gaan. Het verhoor moet inmiddels achter de rug zijn, maar Plug lijkt nog niet vrijgelaten. 

En Plug had toch al zijn week niet. Naar aanleiding van allerlei loze beschuldigingen aan het adres van de ex van de moeder van Lisa (die volgens haar misbruikt zou zijn) is er beslag gelegd op zijn huis. Plug wil onder protest 40 euro per maand betalen, tot een maximum van 250.000 euro, maar voor het hoger beroep kan hij geen bijstand en een advocaat vinden. Zelfs advocaat Thijs Stapel (die Micha Kat en Wim Dankbaar verdedigde) schijnt voor de eer te hebben bedankt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten